Svjetsko klupsko prvenstvo

Tunižanima peto mjesto, svi golovi pali s bijele točke

Zanimljivost dvoboja je da su svi pogotci postignuti s bijele točke.
Sport / Nogomet | 18. 12. 2018. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši tunižanske Esperance osvojili su peto mjesto na klupskom Svjetskom prvenstvu koje se održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali meksičku Guadalajaru sa 2-1 (1-1).

Zanimljivost dvoboja je da su svi pogotci postignuti s bijele točke. Meksikanci su poveli u 5. minuti iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Sandoval. U 38. minuti je Belaili bio precizan s bijele točke za pobjednika afričke Lige prvaka.

Rezultat se do isteka osnovnog dijela utakmice nije mijenjao, iako je Esperance ostao s dva igrača manje, nakon isključenja Badrija u 79. minuti i Rabiija u šestoj minuti sudačke nadoknade, javlja Hina.

Odmah se pristupilo izvođenju jedanesteraca. U prvih pet serija obje su momčadi imale dva promašaja, a pobjednik je odlučen tek u osmoj seriji, kad je Brizuela promašio, a Dhaouadi pogodio za slavlje Tunižana.

Od 17.30 sati na rasporedu je prva polufinalna utakmica u kojoj domaćin turnira Al Ain pod vodstvom Zorana Mamića igrat protiv južnoameričkog prvaka, argentinskog River Platea. Na poluvremenu River Plate je vodio 2:1.

Kopirati
Drag cursor here to close