Uči španjolski

Tuchela od narednog ljeta 'sele' u La Ligu

Stižu informacije kako je Tuchel ozbiljno počeo učiti španjolski jezik jer se očekuje da će od iduće sezone voditi jednu jaku momčad La Lige. Carlo Ancelotti će teško ostati bez posla, a jednako tako i Xavi...
Sport / Nogomet | 23. 12. 2022. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Thomas Tuchel je bez posla od rujna kada je dobio otkaz u Chelseaju, no u novoj sezoni trebao bi se naći u španjolskoj La Ligi.

Njemački stručnjak je izgubio povjerenje Todda Boehlyja, novog gazde kluba sa Stamford Bridgea nakon poraza od Dinama u prvom kolu skupine Lige prvaka, a naslijedio ga je Graham Potter.

No, u međuvremenu, Tuchel je povezivan s brojnim važnim trenerskim pozicijama, pa čak i kao mogući izbornik engleske reprezentacije. Međutim, to se barem za sada neće dogoditi s obzirom da je Gareth Southgate zadržao izborničku poziciju barem do EURA 2024. godine u Njemačkoj.

Ipak, stižu informacije kako je Tuchel ozbiljno počeo učiti španjolski jezik jer se očekuje da će od iduće sezone voditi jednu jaku momčad La Lige.

Carlo Ancelotti će teško ostati bez posla u Real Madridu, iako se kod Florentina Pereza nikad ne zna, pogotovo ako klub ništa ne osvoji ove sezone. Talijan ima ugovor do kraja 2024. godine.

Xavi Hernandez za sada dobro gura u Primeri iako u klubu nisu sretni ispadanjem iz Lige prvaka. Ipak, ako Barcelona osvoji domaće prvenstvo, Xavi će gotovo sigurno ostati na klupi.

No, najozbiljnija opcija jest smjena Diega Simeonea koji je u Atletico Madridu već jedanaest godina, a klub posljednje dvije sezone stagnira.

Mnogi su nezadovoljni načinom kako Argentinac vodi momčad i kako sama ekipa igra neatraktivan nogomet. Stoga, španjolski mediji usko povezuju Tuchela sa selidbom u Atletico.

Kopirati
Drag cursor here to close