Ante Pavlović ''Šuša''

Trideset godina od smrti legendarnog vratara Širokog Brijega

Svojim bravuroznim obranama i požrtvovnim reakcijama pred suparničkim napadačima pobrao je brojne simpatije širokobrijeških nogometnih zaljubljenika.
Sport / Nogomet | 04. 04. 2018. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnji dan prije 30 godina (4. travnja 1988.) preminuo je legendarni vratar i kapetan Nogometnog kluba Mladost, danas NK Široki Brijeg, Ante Pavlović ''Šuša''.

Mrežu kluba s Pecare branio je od početka sedamdesetih do sredine osamdesetih godina prošloga stoljeća. Svojim bravuroznim obranama i požrtvovnim reakcijama pred suparničkim napadačima pobrao je brojne simpatije širokobrijeških nogometnih zaljubljenika, zbog čega i danas svaka priča o njemu biva upotpunjena zasluženim epitetima.

U sezoni 1983./1984., sportskim žargonom rečenom, objesio je ''rukavice o klin''.

Ante Pavlović preminuo je u 37. godini života izgubivši bitku s teškom bolešću.

15. rujna 1988. godine pred oko 1.500 gledatelja na Pecari humanitarnu utakmicu odigrali su Mladost i mostarski Velež (0:3), a cjelokupni prihod s utakmice bio je namijenjen obitelji pokojnog Ante. 

Vratar Veleža Vukašin Petranović u spomen na utakmicu prije njezina početka darovao je Antinu sinu Marinu loptu s potpisom svih aktera utakmice. Zanimljivo je da su svi igrači Veleža na toj utakmici kupili ulaznice, a honorara se odrekao i sudac Adem Fazlagić.

Kopirati
Drag cursor here to close