Bundesliga

Tri utakmice tri pobjede domaćina

RB Leipzig se oporavio nakon psihološki teškog poraza u Ligi prvaka. Nije bio previše uvjerljivo protiv Heidenheima, ali su tri boda najvažnija.
Sport / Nogomet | 02. 12. 2023. u 18:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je utakmica Bayerna i Union Berlina odgođena, u standardnom subotnjem terminu, odigrana su samo tri susreta 13. kola Bundeslige. Tri susreta, tri pobjede domaćina.

RB Leipzig se oporavio nakon psihološki teškog poraza u Ligi prvaka. Nije bio previše uvjerljivo protiv Heidenheima, ali su tri boda najvažnija. Tri boda koja su u ovom trenutku vrijedna ulaska u TOP 4 društvo.

Sva tri gola su postignuta u prvom poluvremenu. Lois Openda je potvrdio svoju dobru formu novim, desetim golom. Nakon pola sata igre realizirao je jedanaesterac. Domaćin je prednost duplirao zahvaljujući akciji Raume i Poulsena, ovaj drugi je bio strijelac, igrala se 44. minuta. Ipak, gosti su vratili u igru već u sljedećem napadu.

Gimber je pogodio. U drugom dijelu su domaći igrači propustili nekoliko dobrih prilika, mogli su utakmicu ranije zaključiti. Ovako su do samog kraja strepili i malo je nedostajalo da možda dohvate i bod.

Wolfsburg je razočarao na gostovanju kod Bochuma. Bolju igru Bochum je kapitalizirao već u 19. minuti. Akciju Mašovića i Losilla zaključio je Osterhage prvim ovosezonskim golom. Dvadeset minuta kasnije Bochum je vodio 2:0. Ovaj put je Stöger izveo korner, Brazilac Bernardo je pogodio glavom.

U nadoknadi prvog poluvremena, Wolfsburg je prepolovio svoj zaostatak. Wind je poslao jednu dubinsku loptu, Svanberg ne odustaje, dolazi pred Riemanna i pogađa donji desni ugao.

Rezultatski, utakmica je bila otvorena do 87. minute. Sada je na drugoj strani sve krenulo od Riemanna, Kwarteng glavom prebacuje za Antwi-Adjeia koji postavlja rezultat. Bochum je nakon ove pobjede sve bliži sredini tabele, ima 13 bodova, tri manje od M'gladbacha i upravo Wolfsburga.

Borussia Mönchengladbach je na svom terenu također upisala pobjedu, Hoffenheim je pao 2:1. U ovom duelu su sva tri gola došla u drugom poluvremenu. Plea je bio siguran s bijele točke nakon sat vremena igre, ali je Weghorst vrlo brzo, tri minute kasnije vratio utakmicu na nulu. Da tri boda ostanu u Mönchengladbachu pobrinuo se Ngoumou deset minuta prije kraja. Borussia je sada osma, Hoffenheim je ostao šesti.

Kopirati
Drag cursor here to close