Četiri gola

Tri crvena kartona: Kaos na derbiju Bešiktaša i Fenerbahčea

Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida nije se proslavio, igrao je za Bešiktaš samo prvo poluvrijeme, a u 45. minuti je udarac Senera Ozbayraklija skrenuo u vlastitu mrežu.
Sport / Nogomet | 01. 03. 2018. u 22:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom susretu polufinala turskog nogometnog kupa Bešiktaš i Fenerbahče su odigrali 2-2, a utakmicu su obilježila čak tri crvena i osam žutih kartona.

Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida nije se proslavio, igrao je za Bešiktaš samo prvo poluvrijeme, a u 45. minuti je udarac Senera Ozbayraklija skrenuo u vlastitu mrežu, piše Hina.

Domaćin je poveo u 14. minuti golom Španjolca Alvara Negreda, no tri minute kasnije lijepim golom je izjednačio je njegov sunarodnjak Roberto Soldado. U 44. minuti je Fener ostao s desetoricom jer je isključen Alper Potuk koji je u razmaku od pet minuta sakupio dva žuta kartona. Međutim, gosti su s igračem manje poveli golom Senera Ozbayraklija kojem je pomogao Vida skrenuvši njegov udarac u vlastitu mrežu.

U nastavku susreta vidjeli smo malo nogometa i mnogo nervoze, incidenata i prekršaja. Već u 52. minuti isključen je i domaći napadač Ricardo Quaresma koji je laktom u glavu udario Souzu. Portugalski reprezentativac je na terenu proveo sedam minuta jer je u igru ušao početkom drugog poluvremena umjesto Vide. To nije bio kraj isključenjima. U 77. minuti na 'hlađenje' je morao ići i gostujući vratar Demirel koji je zbog silnih prigovora zaradio drugi žuti karton.

Bešiktaš je igrača više iskoristio u 82. minuti izjednačivši na 2-2, a strijelac je bio Talisca u 82. minuti. Uzvratna utakmica je 18. travnja.

U drugom polufinalnom paru Galatasaray je 27. veljače na gostovanju pobijedio Akhisarspor 2-1 načinivši veliki korak prema finalu. Uzvrat je 17. travnja u Istanbulu.

Kopirati
Drag cursor here to close