PSG

Trener Thomas Tuchel želi se riješiti desetorice nogometaša PSG-a

"Le Parisien" piše kako je Tuchel napravio širu listu igrača kojih se ovoga ljeta želi riješiti. Taj popis sadrži deset imena, među kojima je i vratar, Gianluigi Buffon (41), kojemu ionako ističe ugovor po završetku ove sezone.
Sport / Nogomet | 26. 04. 2019. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Paris St-Germain ponovno je na premoćan način postao prvak Francuske, ali s obzirom na financijski potencijal i ambicije bogatih vlasnika kluba, ovaj naslov više ne može biti ni utješna nagrada. San o tituli prvaka Europe i dalje ostaje na vrhu liste prioriteta PSG-a.

Prošle su godine zapeli protiv Barcelone, a ove je godine koban bio Manchester United. Pogotovo je ovogodišnji poraz na Parku prinčeva (1:3) od Uniteda bio ravan sportskoj tragediji za ekipu trenera Thomasa Tuchela.

"Le Parisien" piše kako je Tuchel napravio širu listu igrača kojih se ovoga ljeta želi riješiti. Taj popis sadrži deset imena, među kojima je i vratar, Gianluigi Buffon (41), kojemu ionako ističe ugovor po završetku ove sezone.

Buffon je u Ligue1 imao 14 nastupa, ali je u Ligi prvaka bio prvi vratar u odlučujućim utakmicama i njemu se pripisuje nekoliko kardinalnih pogrešaka koje su dovele do eliminacije.

Dani Alves (35) također stiže do kraja svog ugovora, a Brazilac u novije vrijeme flertuje s engleskom Premier League.

Foto: AP Photo / dpa / Thomas Tuchel i Edison Cavani (PSG)

Edinson Cavani (32), koji je u PSG-u od 2013. godine, ima veliku reputaciju temeljenu na pet naslova prvaka s ovim klubom, a u 182 prvenstvene utakmice čak 133 puta se upisao u listu strijelaca.

Međutim, u novije vrijeme češće se bori s ozljedama i povratkom u formu, imao je sukobe s Neymarom, a ugovor mu ističe 2020. Vjerojatnije je da bi Cavani mogao otići već ovoga ljeta.

"Le Parisien" također navodi kako njemački trener Tuchel na crnoj listi ima i dvojicu svojih zemljaka: Juliana Draxlera (25) i Erica Choupo-Motinga (30).

Draxler je u PSG došao u siječnju 2017., a tada su ga Wolfsburgu platili 36 milijun eura. Ove je sezone igrao na 26 utakmica u prvenstvu i sedam u Ligi prvaka, postigavši tri gola. Choupo-Moting je na početku sezone stigao iz Stoke Cityja, bez odštete i igrao je 19 puta u prvenstvu. Ni s jednim od njih u rukovodstvu kluba nisu zadovoljni.

Pored njih, klub se želi razići i s Thomasom Meunierom (27), a ista sudbina bi mogla zadesiti Christophera Nkunkua (21), Layvina Kurzawu (26) i Stanleyja N’Sokija (20). Odlazak Adriena Rabiota odranije je gotova stvar.

Na spomenutim igračima PSG ne računa na preveliku zaradu, ali će se riješiti njihovih plaća, koje nisu zanemarive u proračunu kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close