Što se dogodilo?

Trener Ljupko Petrović vozio u suprotnom pravcu pa izazvao sudar

Automobil "Mercedes B180" kojim je upravljao vozač, za kojeg se ispostavilo da je čuveni trener Ljupko Petrović (76) kretao se lijevom saobraćajnom trakom u kontra smjeru nakon čega je udario u bočnu stranu automobila automobila marke Chevrolet Aveo.
Sport / Nogomet | 30. 06. 2023. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni nogometni trener Ljupko Petrović (76) izazvao je saobraćajnu nesreću na novoj obilaznici oko Beograda, a potom je prebačen u bolnicu. Automobil "Mercedes B180" kojim je upravljao vozač, za kojeg se ispostavilo da je čuveni trener Ljupko Petrović (76) kretao se lijevom saobraćajnom trakom u kontra smjeru nakon čega je udario u bočnu stranu automobila automobila marke Chevrolet Aveo. Kod oba vozača je rezultat na alkotestu bio 0,00.

Iako je vidio da je ušao u kontra smjer, čuveni trener je nastavio voziti i dalje, dok su ostali učesnici u saobraćaju pokušavali da ga zaobiđu.

Inače, Petrović je 2014. godine trebao preuzeti FK Sarajevo, čak je vodio i jedan trening, ali nikad nije potpisao ugovor. Posao je propao zbog njegove fotografije na društvenim mrežama na kojoj je držao pušku u društvu zločinca Željka Ražnatovića Arkana.

Ljupko Petrović trenersku karijeru je počeo u Osijeku, a osim u Hrvatskoj radio je u Srbiji, Španjolskoj, Urugvaju, Grčkoj, Austriji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kini, Kazahstanu, Bugarskoj, Ruandi i Vijetnamu.

Trenerski je Petrović još uvijek aktivan, posljednji ugovor je potpisao sa Litexom u svibnju mjesecu, kada je postao jedan od četvorice najstarijih trenera na svijetu. Posao u Bugarskoj, bio je njegov 37. u trenerskoj karijeri. Kao igrač najdublji trag je ostavio u Osijeku, kao trener sa Vojvodinom je bio prvak Jugoslavije, sa Zvezdom prvak Europe.

Kopirati
Drag cursor here to close