Rezanje premija

Trener GOŠK-a kaznio igrače smanjenjem plaće do 30%

Sport / Nogomet | 03. 09. 2015. u 10:59 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako u predsezoni nisu htjeli izlijetati s velikim najavama i ambicijama u Prvoj ligi FBiH, nogometaši gabelskog GOŠK-a su sa svojim igračkim potencijalom sasvim sigurno predstavljali jednog od favorita prvenstva, a što na njegovom otvaranju i u uvodna 4 kola (5 bodova) međutim nisu potvrdili na igralištu.

Kako je isticao poslije utakmica trener Faruk Kulović, kiksevi su stigli kao produkt neodgovornosti pojedinaca jer je i poslije poraza od Radničkog u Gabeli (3:2) te remija s Podgrmečom (0:0) u Sanskom Mostu, isticao nedovoljno zalaganje nogometaša, piše Dnevni list.

''Trebali smo imati pet bodova više. Priključak imamo samo zbog rezultata konkurencije, ali svoje kikseve ne možemo pravdati njihovim. Nisam zadovoljan ni pristupom, ni igrom, podbacili su svi ključni nogometaši osim Miljenka Bošnjaka koji pokazuje borbenost kakva mu prije nije bila svojstvena'', govori Faruk Kulović.

''Ovo je ista ekipa koja je prošle sezone bila druga u ligi. Vodio sam ih u sezoni 2013./2014. i otad ne mogu prepoznati kako se ponašaju. Oni su svjesni anomalija koje su unijeli, a koje štete ugledu kluba i to ćemo morati sankcionirati'', dodao je.

Motivacija igrača je svakako i odgovornost trenera, a Kulović je najavio kazne kojima će nastojati razdrmati momčad.

''Neke rezove moramo napraviti pa sam Upravnom odboru predložio disciplinske mjere za pojedince. Tako će većina njih biti novčano kažnjena oduzimanjem 20 posto od plaće, a Željko Malčić i Franjo Delić s 30 posto jer se nisu pojavili na posljednjem treningu'', kazao je Kulović.

''Ovako jednostavno više ne može. Neki se ne bi ni oznojili u Sanskom Mostu da nije jako grijalo sunce'', dodao je.

U Sanskom Mostu Lavovi nisu uspjeli u potpunosti razviti svoju igru zbog lošeg terena.

''Tamo se može samo preskakati igra i pokušavati na duge lopte, jednostavno teren drukčije ne dozvoljava. Mi smo dominirali, ali u prvom dijelu nismo uputili nijedan šut prema golu. U nastavku je bilo malo bolje.

Domaćin je mlada momčad koja je pokazala kako se bori za svoj klub. Ipak ovo je bila šansa osvojiti sva tri boda jer su sigurno nama nedorastao protivnik'', zaključio je Faruk Kulović za Dnevni list.

Preko Sloge se vratiti u vrh

Naredne nedjelje GOŠK očekuje domaći meč s novim prvoligašem, Slogom iz Ljubuškog. Kadar će biti oslabljen neigranjem Tihomira Jelavića i Martina Puljića koji su skupili po tri žuta kartona.

''Vjerojatno će biti dosta ljudi i iz Ljubuškog, bit će to teška utakmica, cijenim Slogu i njihovog trenera. Ali ja se nadam da ćemo je uspjeti riješiti u svoju korist i tako krenuti prema vrhu ljestvice. Još uvijek imamo šansu vratiti se u vrh'', istaknuo je Kulović.

Kopirati
Drag cursor here to close