Damir Borovac

Trener Čapljine: S ovom ekipom ne možemo ostati u ligi

''S ovim kadrom ne možemo ostati u ligi. Klub čeka teška borba za opstanak, a za to nam treba dosta iskusnih igrača koji će napraviti zdravu atmosferu i konkurenciju'', kaže Borovac.
Sport / Nogomet | 17. 11. 2020. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Damir Borovac

Nogometaši Čapljine su zaključili jesenski dio prvenstva u Prvoj ligi FBiH remijem (1:1) sa ekipom Travnika čime su ostali na samo 10 osvojenih bodova u ovom rangu, iako su iz kluba najavljivali težnju da budu stabilno u gornjem dijelu ljestvice.

Bez ambicije da napadaju vrh, ali ni sa namjerom se nađu pri dnu, Čapljinci su ipak jesen zaključili kao jedan od najozbiljnijih kandidata za ispadanje.

Protiv Travnika su imali priliku popraviti svoju poziciju, poveli su sa 1:0 preko Stanka Marića u 4. minuti, ali su gosti izjednačili golom Šekiba Vrebca u 73. Dvije minute kasnije penal Amera Torlaka je obranio domaći golman, Edis Rahimić.

''Poslije dobro odigrane utakmice protiv Slavena (pobjeda od 1:0), ušli smo motivirani da dobijemo i ovu. Poveli smo odmah na startu iz krasne akcije. Poslije toga smo imali tri situacije za 2:0 i da riješimo utakmicu. Ali je i Travnik na drugoj strani imao priliku. Ipak smo trebali u prvom dijelu sve riješiti'', priča za Dnevni.ba trener Damir Borovac koji je tim preuzeo pred meč 14. kola u Živinicama.

''Dogovorili smo se u pauzi da idemo još agresivnije jer je teško držati 1:0. Vladali smo terenom, imali još dvije prilike, ali onda se dogodio prekršaj sa strane poslije kojeg smo primili gol. Tako se utakmica završila sa 1:1. Mislim da je po prilikama realnije da je bilo 5:2 za nas. To je stvar nedostatka igrača koji bi trebali biti prisebniji u tim situacijama'', kaže Borovac.

Istaknuo je da su Travničani borbena ekipa, sa stabilnom obranom i dobrim golmanom.

''Da smo imali jednog iskusnijeg igrača, Travnik bi izgubio s većom razlikom'', smatra trener Čapljine.

O svom angažmanu na klupi Čapljine u proljetnom dijelu prvenstva kaže da će tek govoriti s upravom kluba. Ali njegova je ocjena da Čapljina treba puno više za ostvarenje svojih planova.

''S ovim kadrom ne možemo ostati u ligi. Klub čeka teška borba za opstanak, a za to nam treba dosta iskusnih igrača koji će napraviti zdravu atmosferu i konkurenciju. Na ovaj tim trebaju pojačanja koja mogu donijeti prevagu u igri, da imaš priliku uvesti igrača koji može preokrenuti utakmicu. Trebaju nam oni koji znaju igrati pod pritiskom, jer svaka utakmica na proljeće će biti takva. Igrači koji su se već borili za opstanak, koji su navikli na to'', zaključio je Damir Borovac.

Borovac je u više navrata vodio klubove (Ljubuški, Čapljina, GOŠK, Slaven) u Prvoj ligi FBiH, a sa Gabeljanima je bio i prvak.

''Mogu reći da je liga dosta dobra, čujem se sa trenerima ostalih klubova. Ima sedam – osam dobrih ekipa, nema izrazitog favorita. Dosta je izjednačeno, Zvijezda na šestom mjestu sa 6 bodova iza Posušja također ima dobru šansu na kraju biti prva. Igman i GOŠK su puno uložili u ekipe, a pri dnu su'', komentirao je Borovac.

Kopirati
Drag cursor here to close