Zbog afere u Juventusu

Tottenham ostao i bez sportskog direktora

Zabrana je posljedica posljednje afere u Juventusu, jer je Paratici bio uključen u krivotvorenje financijskih izvješća u Juventusu tijekom pandemije koronavirusa.
Sport / Nogomet | 30. 03. 2023. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Tottenhamu je poprilično burno ovih dana. Nakon što je Antonio Conte postao bivši, klub je napustio i Fabio Paratici. Sportski direktor, jer je morao. Naime, Fabio je dobio zabranu profesionalnog bavljenja poslovima vezanim uz nogomet u cijelom svijetu.

Zabrana je posljedica posljednje afere u Juventusu, jer je Paratici bio uključen u krivotvorenje financijskih izvješća u Juventusu tijekom pandemije koronavirusa. Zbog toga mu je talijanski nogometni savez odredio 30-mjesečnu zabranu, što ga nije posebno zasmetalo jer je radio u Engleskoj. No FIFA je odlučila da će mu zabranu iz Italije proširiti na sve zemlje u kojima je nadležna.

Nakon što je Juventus nedavno kažnjen oduzimanjem 15 bodova, zbog financijskih malverzacija, bivši i aktualni klupski operativci dobili su oštre kazne. Najdužu suspenziju od svih 12 okrivljenika, dugu 30 mjeseci, dobio je upravo Paratici, a iako se ta odluka prvenstveno odnosila na djelovanje u Italiji, ona će sada, prema odluci Fife, vrijediti u cijelom nogometnom svijetu. Spursi su tako ostali bez čovjeka koji je bio zadužen da im pronađe novog trenera nakon Conteovog odlaska.

Kopirati
Drag cursor here to close