Problem s mišićem

Tottenham ostao bez kapetana: Kaneu prijeti pauza od dva mjeseca

''Naš liječnički tim će nastaviti motriti ozljedu i njeno stanje", napisao je klub na službenim stranicama.
Sport / Nogomet | 03. 01. 2020. u 19:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Harry Kane ozlijedio je butni mišić lijeve noge i neće biti na raspolaganju Joseu Mourinhu neko vrijeme, potvrdio je Tottenham na svojim službenim stranicama.

Klub iz Londona još čeka definitivnu odluku koliko će napadač biti izvan terena nakon što je šepajući napustio travnjak u porazu od Southamptona 1:0 na Novu godinu, ali inače rehabilitacija kod ovakvih ozljeda traje do nekoliko tjedana, javlja Hina.

"Nakon obavljenih pregleda možemo potvrditi da je Harry Kane istegnuo tetivu lijevog butnog mišića tijekom utakmice sa Southamptonom za Novu godinu. Naš liječnički tim će nastaviti motriti ozljedu i njeno stanje", napisao je klub na službenim stranicama.

Harry Kane je nedugo zatim na Twitteru objavio poruku: "Glavu gore. Teška vremena ne traju, snažni ljudi traju."

Ovo je ogroman udarac za planove Josea Mourinha, trenera Spursa, koji je Kanea okarakterizirao "nezamjenjivim".

Engleski mediji špekuliraju da Kane neće moći igrati čak do osam tjedana, odnosno dva mjeseca.

Mourinho nije optimističan, ali utjeha mu može biti povratak sjajnog Korejca

"Ne znam još koliko će Kane biti izvan pogona. Ako me pitate kakav osjećaj imam, imam više loš nego dobar osjećaj. To vam govorim nakon što sam ga vidio kako napušta teren", kazao je Mourinho uoči nedjeljne utakmice Tottenhama i Middlesbrougha u FA kupu.

"Nije dvojio, ni sekunde nije dvojio i odmah je bio svjestan ozbiljnosti situacije. Rekli su mi prije objave rezultata pregleda da možda nećemo imati dobre vijesti. Ono što mogu reći je da Kane sigurno neće igrati protiv Boroa u nedjelju", dodao je Portugalac.

Istegnuće prvog stupnja značilo bi da Kane neće biti spreman za igru oko tri tjedna, dok ozbiljnije oštećenje znači da će propustiti i do osam tjedana.

"Nisam dobar pri takvim procjenama. Mislim da sam bolji što se iskustva i osjećaja tiče, a kažem vam, ne očekujem jako dobre vijesti. Mislim da ćemo Kanea izgubiti na određeni period", kazao je Mourinho pa se okrenuo najavi utakmice koja ga čeka u nedjelju.

Utješna vijest za Mourinha u ovoj situaciji je povratak Korejca Sona Heung-mina.

Kopirati
Drag cursor here to close