Tottenham - Manchester City 2:0

Mourinho nadmudrio Pepa i nanio mu novi poraz

Bio je to 23. međusobni okršaj menadžera Spursa Josea Mourinha i menadžera Cityja Pepea Guardiole, te šesta pobjeda portugalskog stručnjaka.
Sport / Nogomet | 02. 02. 2020. u 19:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju 25. kola engleskog nogometnog prvenstva Tottenham je pobijedio Manchester City sa 2-0.

Golove za londonski sastav zabili su Nizozemac Steven Bergwijn (63) i Koreanac Son Heung-Min u 71. minuti.

City je u 40. minuti imao kazneni udarac pri rezultatu 0-0, no Hugo Lloris je obranio udarac Ilkaya Gundogana. Bio je to čak četvrti promašeni jedanaesterac Cityja od posljednjih šest izvedenih. Gosti su dobili jedanaesterac nakon intervencije VAR-a jer Mike Dean start Auriera nad Aguerom prvotno nije vidio kao prekršaj. 

Zanimljivo, nakon što je obranio udarac s 'kreča', Lloris je pokušao uhvatiti odbijenu loptu ispred Raheema Sterlinga koji je pao preko njega. Igrači 'Građana' tražili su novi jedanaesterac, no sudac Mike Dean nakon 'asistencija' VAR-a nije još jednom pokazao na bijelu točku, javlja Hina.

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 60. minuti kada je gostujući branič Oleksander Zinčenko dobio crveni karton. Tottenham je igrača više iskoristio već tri minute kasnije kada je Nizozemac Bergwijn zabio u svom debiju za Spurse. Mladi nizozemski napadač stigao je u londonski klub u siječnju iz PSV-a za 30 milijuna eura. U 71. minuti na 2-0 je povisio Son Heung-Min kojem je to bio već peti pogodak u susretima protiv Cityja. Više im je u Guardiolinoj eri zabio tek Jamie Vardy, jednog više.

Bio je to 23. međusobni okršaj menadžera Spursa Josea Mourinha i menadžera Cityja Pepea Guardiole, te šesta pobjeda portugalskog stručnjaka. Guardiola je dobio 11 susreta, a šest je završilo bez pobjednika.

U prvom nedjeljnom susretu Burnley i Arsenal su igrali 0-0.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 73 boda, Manchester City je drugi sa 51 bodom, dok Leicester na trećem mjestu ima 49 bodova. Chelsea na četvrtom mjestu ima 41 bod, dok je Tottenham skočio na peto mjesto sa 37 bodova.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close