premijerligaški zmajevi

Tomić: Premijer liga ima igrača za reprezentaciju

Sport / Nogomet | 05. 04. 2016. u 12:15 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši koji nastupaju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, kandidati za ulazak u seniorsku selekciju BiH, jutros su u Trening centru NS BiH u Zenici, pod nazorom stručnog stožera reprezentacije BiH i izbornika Mehmeda Baždarevića, obavili prva testiranja.

Kapetan Željezničara Aleksandar Kosorić jedan je od igrača koji je dobio priliku da se predstavi stručnom stožeru A reprezentacije BiH. Kosorić je sretan što mu se ukazala prilika da dobije poziv u reprezentaciju.

- Ovo je sjajna gesta izbornika i NSBiH. Odlična je stvar što i mi koji nastupamo u domaćem prvenstvu imamo priliku da se nametnemo izborniku. Na nama je da damo maksimum i da pokušamo da pokažemo da zaslužujemo poziv u reprezentaciju. Velika je ovo stvar za moju karijeru i presretan sam što sam tu - izjavio je Kosorić.

Zadovoljstvo zbog poziva nije krio ni Tomislav Tomić, vezni igrač mostarskog Zrinjskog, koji je poslao sedam igrača na okupljanje.

- Drago mi je što sam dobio poziv i trudit ću se da se predstavim u što boljem svjetlu. Naša liga napreduje svake godine i tu je dosta igrača koji imaju kvalitetu, te mogu dati doprinos našoj A selekciji - rekao je Tomić.

Kandidati za A selekciju danas će od 15.30 sati u Trening kampu odigrati test utakmicu.

Kopirati
Drag cursor here to close