junak pobjede nad željom

Todorović: Velež će biti spreman na sve, ali idemo po pobjedu

Sport / Nogomet | 22. 10. 2015. u 12:40 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči gradskog derbija protiv Veleža trener Zrinjskog Vinko Marinović ima na treninzima sve igrače, točnije gotovo sve jer Ivan Peko trenira, ali zbog tri žuta kartona neće igrati u subotu u Vrapčićima.

No, to za Marinovića neće biti ogroman problem, jer na tom mjestu ima Ognjena Todorovića koji bi sada trebao krenuti od početka.

'Ne mogu reći hoću li igrati od početka, to je isključivo trenerova odluka, ali što se mene tiče spreman sam za utakmicu', kaže nam Todorović.

Ovaj veznjak je prošle subote ušao u 55. minuti i postao junak u pobjedi protiv Željezničara. Todorović je iznudio isključenje gostujućeg igrača, postigao izjednačujući pogodak i jedan je od najzaslužnijih što je Zrinjski kreirao veliki preokret te od 0:1 u zadnjih 10 minuta došao do 2:1 pobjede.

'Naravno da sam zadovoljan svojom igrom, ali najvažnije mi je da smo pobijedili. Bila je teška, naporna utakmica, po teškom terenu i protiv nezgodnog protivnika. Uspjeli smo okrenuti i ostvariti važnu pobjedu zbog bodova, ali i mira u kući', dodaje Todorović.

Mnogi ovu pobjedu svrstavaju u neke od najznačajnijih u novijoj klupskoj povijesti. Ne samo zbog važna tri boda koliko zbog trenutka u kom je ostvarena.

'Da smo izgubili ili igrali neriješeno bio bi nam to četvrti uzastopni kiks, a tko zna što bi se sve poremetilo nakon toga. Zato je izuzetno važno bilo da se konsolidiramo, da se napunimo samopouzdanjem. Rano je govoriti jesmo li izašli iz krize, ali ovo je početak izlaska iz krize. Ovo će nam pomoći da se vratimo na pobjednički put na kom smo bili do ovog mjeseca'.

Pobjeda protiv Željezničara došla je u pravom trenutku, jer pitanje je u kakvom bi stanju išli na noge Veležu u subotu koji je u puno većim problemima nego oni sami.

'Znamo kakva je situacija kod njih, ali i znamo da su takve ekipe, koje se moraju 'čupati' najopasnije. Bit će spremni na sve kako bi ostvarili ono što im treba, ali vjerujem da smo kvalitetniji i da možemo doći do onoga što želimo i na tako teškom terenu. Idemo na pobjedu', zaključio je Ognjen Todorović.

Kopirati
Drag cursor here to close