Lehmann, Ferdinand, Roy Keane....

Tko je najviše mučio suca Clattenburga?

U Fergusonovoj eri Ferdinand je bio jako težak i uvijek je igrao neke psihološke igrice, pokušao bi vam se uvući pod kožu i unosio se u lice. Kada sam postao iskusniji i mudriji onda me ostavio na miru", pojasnio je Mark
Sport / Nogomet | 13. 07. 2023. u 00:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši dugogodišnji premierligaški sudac Mark Clattenburg je u razgovoru za The Sun govorio o igračima s kojima se najteže nosio na terenu. Mark je izdvojio Jensa Lehmanna, Rija Ferdinanda, Pepea, Roya Keanea i Craiga Bellamyja kao igrače s kojima je teško izlazio na kraj.

"Jens Lehmann mi je bio tako težak, tako naporan. Uvijek se žalio kako mu suparnički igrači gaze po nogama u kaznenom prostoru. Kada bi ga suparnički igrač tijekom izvođenja kornera malo gurnuo on bi poludio, gurao sve i svađao se sa sucima" rekao je Clattenburg.

"U Fergusonovoj eri Ferdinand je bio jako težak i uvijek je igrao neke psihološke igrice, pokušao bi vam se uvući pod kožu i unosio se u lice. Kada sam postao iskusniji i mudriji onda me ostavio na miru".

Bivšeg igrača Liverpoola, Manchester Cityja i Blackburna Craiga Bellamyja Clattenburg je godinama smatrao najgorim i najtežim od svih igrača s kojima se morao nositi.

"Bio je bezobrazan i iritantan, godinama sam mislio da je najgori. Bio je iritantan na terenu i izvan njega. Znao sam pogriješiti s odlukama vezanim uz njega, ali ono što bi izgovorio jednostavno nije bilo prihvatljivo. Ljudi su mi govorili, pa što ga ne isključiš. I jesam, neopravdano zbog simulacije. Isključio sam ga protiv Boltona, a bio je čisti jedanaesterac. On je bio čovjek s kojim se nisam dobro slagao, objasnio je Clattenburg.

A iako se s njime znao sukobiti, kaže da je s Cristianom Ronaldom imao jako dobar odnos.

"Velike igrače poput Henryja i Ronalda tretirao sam kao i sve druge i zato sam vjerojatno i imao tako topao odnos s njima. S Ronaldom sam imao sjajan odnos, pun uzajamnog poštovanja, a to vam olakšava stvari", pojasnio je Mark.

Kopirati
Drag cursor here to close