Nadriliječnica iz Beograda

Tko je čudotvorka koja je liječila Modrića i Gvardiola?

Njene terapije traju znatno kraće od liječničkih, a navodno su učinkovitije. Popularna je među sportašima, a objasnila je otprilike što radi.
Sport / Nogomet | 30. 06. 2023. u 08:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na popisu onih koji su dolazili u njenu ordinaciju je mnogo poznatih imena poput Novaka Đokovića, Darija Srne, Ivice Olića, Nikole Žigića, Louisa Sahe, Vincenta Kompanyja itd., a na tretmane su u Beograd navodno išli i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić (37) te mladi Joško Gvardiol (21) koji je objavio fotografiju na društvenim mrežama iz srpske prijestolnice.

Spas

Riječ je o poznatoj Marijani Kovačević, magistrici farmacije koja je postala poznata po liječenju sportskih ozljeda 'baziranih na teoretskom znanju i iskustvu u laboratorijskom radu', piše na njenoj web stranici. Kroz karijeru je pomagala mnogim svjetskim sportašima na neuobičajene načine, prenose 24 sata

"Poslije mojih tretmana mišić je potpuno nov i nema tragova ozljeda. Nema ožiljaka, fibroze ni mogućnosti da se ozljeda ponovi, to je druga stavka revolucionarnih metoda. Po završetku terapije snimkom provjeravamo je li sve prošlo prema planu. Poanta je da dođe do potpune regeneracije mišića. Terapije su toliko jake da je jedan sat učinkovit kao cijeli tjedan liječenja bilo kojom drugom metodom u svijetu - rekla je svojevremeno.

Svojevremeno je 'spasila' i najboljeg svjetskog tenisača koji je imao problema prije Australian Opena, ali lijevo koljeno tamo ga nije boljelo. No, drugačija je priča primjerice s Diegom Costom koji 2013. godine nije imao sreće uoči finala Lige prvaka.

"Kajem se što sam prihvatio neispitanu metodu liječenja i otišao kod te doktorice. Bilo je raznih priča o tom tretmanu konjskom placentom, ali puno se i lagalo. Točno je da sam išao na te terapije, a doktorica je dok sam bio na elektrošokovima popušila dvije cigarete. Imao sam dva tretmana od po dva sata. Prije toga me strašno bolio mišić, a poslije nisam osjećao bol", rekao je Costa koji se nadao kako bi mogao doprinijeti momčadi u finalu Lige prvaka.

Kraće terapije

U međuvremenu se javila i doktorica Kovačević iz Beograda koja nije ostala dužna Brazilcu.

"Neću se natezati sa nekim tko nalazi razloge za svoju karijeru koja nije onakva kakvu je on želio. Neka pišu što hoće, ali kako ja da budem kriva čovjeku koji od 2014. godine ne igra dobro. Costa kod mene nije bio zbog ozljede. Došao je da bi regenerirao ložu na kojoj je bio ožiljak. Imam snimke koje pokazuju stanje kada je došao i kada je otišao. Pri tome, nisam ih radila ja, već doktor specijalist, radiolog", objasnila je.

Njene terapije traju znatno kraće od liječničkih, a navodno su učinkovitije. Popularna je među sportašima, a objasnila je otprilike što radi.

"Istraživala sam kako se muskulatura može regenerirati u najkraćem razdoblju, bez korištenja medikamenata i agresivnih metoda. Metoda liječenja koji koristim je regeneracija ozlijeđene muskulature specijalnom ručnom masažom rolerom, uz upotrebu aktivnih supstanci u elektromagnetnom polju, koje se stvara prolaskom visokofrekventnih struja kroz oštećeno tkivo. Proces se odvija neinvazivno po pacijenta, bez ikakvih kontraindikacija i alergijskih reakcija. Poslije terapije, rezultati na doping testu su negativni na prisustvo zabranjenih supstanci u krvi i urinu. Moram napomenuti da su supstance koje se koriste tokom tretmana potpuno neutralne i sigurne", pojasnila je beogradska liječnica. 

Spominjali su se 'čudotvorni napitci', ali to nije bilo točno. Spominje se da liječi i 'obične ljude', ali za razliku od slavnih nogometaša koji plaćaju tretmane po 5.000 eura u komadu, ostali mogu dobiti uslugu za pedesetak eura.

Nema klasično liječničko ili fizioterapeutsko obrazovanje, a neki su je, poput Srpskog nogometnog saveza tužili. No, ona se očistila svih optužbi, a neki je i dalje nazivaju pseudoliječnicom. Bilo kako bilo, poznati sportaši bez obzira na sve i dalje dolaze k njoj.

Kopirati
Drag cursor here to close