Srbija

Tijekom utakmice preminuo navijač Radničkog

Sport / Nogomet | 24. 11. 2013. u 07:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicu 13. kola nogometne Superlige Srbije u Ivanjici između domaćeg Javora i kragujevačkog Radničkog, odigranog na stadionu kraj Moravice, obilježila je tragična smrt jednog navijača gostiju.

U 56. minutu navijaču Radničkog je pozlilo, zbog čega su mu ostale pristalice Kragujevčana pomogle preći preko ograde kako bi zatražio liječničku pomoć. U tom trenutku sudac Vlado Glođović prekinuo je meč.

Prema riječima direktora ivanjičkog doma zdravlja, liječnika Miloša Đokovića, radi se o 18-godišnjem T.D. iz Kragujevca. Momak je dovezen bez pulsa, svijesti i disanja, kazao je Đoković u izjavi Tanjugu.

''Rađena je reanimacija više od sat vremena, međutim na kraju se samo mogla konstatirati smrt'', kazao je Đoković.

Povjerenik za natjecanje Superlige Vlada Bulatović u izjavi Tanjugu prenio je informacije koje je dobio s mjesta događaja.

"Razgovarao sam s predsjednikom Radničkog koji mi je prenio šta se dogodilo. Radi se o dečku koji je 1996. godište, pozlilo mu je na tribinama, nije bilo nikakvih incidenata. Navijači Radničkog su ga prenijeli preko ograde kako bi mu liječnici pomogli. Prvi nalazi kažu da se radi o infarktu. Na utakmici nije bilo nikakvih nereda, navijanje je bilo prijateljsko s obje strane", objasnio je Bulatović.

On je demantirao pisanje pojedinih medija, koji su prenijeli da je uzrok smrti navijača bio pad s ograde.

Prekid u Ivanjici trajao je pet minuta, a meč je završen bez pobjednika 1:1.

Kopirati
Drag cursor here to close