Borussia Dortmund

Terzić novi trener njemačkog giganta

"Krajem tjedna imali smo intenzivne razgovore i sigurni smo da je Terzić pravi kadrovski potez''.
Sport / Nogomet | 23. 05. 2022. u 18:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Edin Terzić je novi trener Borussije Dortmund. Dolazak 39-godišnjeg Terzića, koji je rođen u Njemačkoj, mediji su najavljivali još prošlog tjedna, a u ponedjeljak su informaciju potvrdili i u klubu, s kojim je potpisao ugovor do lipnja 2025.

"Krajem tjedna imali smo intenzivne razgovore i sigurni smo da je Terzić pravi kadrovski potez. Edin poznaje naš klub, okolnosti u kojima radi i veliki dio ekipe koju će znati motivirati tako da ćemo navijačima nuditi vrhunski nogomet. Sportski smo na početku novog puta, kojeg ćemo početi sa velikim veseljem i strašću", izjavio sportski direktor Sebastian Kehl,

Terzić je već privremeno vodio Borussiju. Preuzeo ju je u prosincu 2020. nakon smjene Luciena Favrea. Stabilizirao je ekipu i sa njom osvojio njemački kup prošle sezone. Na klupi ga zamijenio Marco Rose, a Terzić je postao tehnički direktor.

Krajem prošlog tjedna Borussija je raskinula suradnju s Marcom Roseom nezadovoljna ostvarenim rezultatima. Borussia je pod Roseovim vodstvom osvojila drugo mjesto u Bundesligi, iza Bayerna.

No, razočarala je slabim nastupom u njemačkom kupu gdje je ispala od drugoligaša St. Paulija. U Ligi prvaka nije uspjela izboriti plasman u nokaut fazu, već je europsko natjecanje nastavila u Europskoj ligi gdje je ispala već u šesnaestini finala od Glasgow Rangersa, koji je kasnije dogurao do finala, pišu Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close