Nogomet

Talijani uvode zeleni karton kao nagradu za fair-play

Sport / Nogomet | 15. 01. 2016. u 17:52 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Seriji B, drugom stupnju natjecanja talijanskog nogometa, od večeras se uvodi zeleni karton kao svojevrsna nagrada igračima za fair-play potez koji naprave tijekom susreta, javlja agencija Anadolija.

Zeleni kartoni će biti virtualni i neće se dijeliti tijekom utakmice, ali svaki ga igrač može zaraditi tako što će namjestiti loptu protivničkom nogometašu, pomoći sucu ili priznati da je simulirao prekršaj u kaznenom prostoru, pišu talijanske novine. Promociju zeleni karton imat će u večerašnjem ogledu između Spezija i Barija.

''To je simbolična nagrada za igrače. Mislim da može biti nešto vrlo jednostavno. Važno je da se prepoznaju fair-play potezi. Ovo je samo od inicijativa koje smo pokrenuli na i izvan terena. Poštovanje protivnika mora biti na prvom mjestu i u takvim situacijama zeleni karton će doći do izražaja'', rekao je Andrea Abodi, predsjednik Serije B.

Zeleni karton uvodi se u suradnji sa Sudačkom organizacijim Italije s ciljem promjene imidža talijanskog nogometa i kako bi se promoviralo dobro ponašanje na terenu. Na kraju svakog mjeseca rukovodstvo lige će objaviti popis sa imenima svih igrača koji su dobili zeleni karton.

Kopirati
Drag cursor here to close