Kvalifikacije za SP

Talijani opet bez pobjede; Poljska i Njemačka najuvjerljivije

Europski prvaci Talijani opet su ostali bez tri boda, a na gostovanju u Švicarskoj su ostali i bez postignutog pogotka. No, kako ni domaći strijelci nisu bili efikasni, svaka reprezentacija je osvojila po bod...
Sport / Nogomet | 06. 09. 2021. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Njemačke i Poljske ostvarili su najuvjerljivije pobjede dana u Europskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, svladavši svoje suparnike sa šest golova razlike - Nijemci kod kuće protiv Armenije, a Poljaci na gostovanju u San Marinu.

Njemačkoj je put prema uvjerljivoj pobjedi trasirao Serge Gnabry pogocima u 6. i 15. minuti, a nakon njega su mrežu Armenaca još pogađali Marco Reus (35), Timo Werner (45), Jonas Hofmann (52) i 19-godišnji Karim Adeyemi (90+1).

Nijemci su ovom pobjedom preskočili Armence i s 12 bodova zasjeli na vrh ljestvice skupine J. Armenija ima 10 bodova, a Rumunjska je došla na devet domaćom pobjedom 2-0 protiv Lihtenštajna.

Poljska je u San Marinu postigla sedam pogodaka, imala igrača koji je postigao ‘hat-trick’, ali to nije bio Robert Lewandowski. Najbolji poljski strijelac je ostao na dva gola (5, 21) i jednoj asistenciji, a trostruki strijelac je postao igrač koji ga je zamijenio nakon prvog poluvremena, veznjak Adam Buksa koji dolazi iz američkog MLS-a, gdje igra za New England Revolution.

Poljaci su na poluvremenu vodili 4-0, jer su uz Lewandowskog mrežu pogađali Šviderski (16) i Linetty (44). Buksa je do ‘hat-tricka’ došao s dva gola u sučevom dodatku (90+2, 90+4), a prvi je postigao u 67. minuti. Domaći su uspjeli postići prvi gol u ovim kvalifikacijama, a strijelac je bio Nicola Nanni.

Unatoč uvjerljivoj pobjedi Poljska na ljestvici zaostaje pet bodova za vodećom Engleskom koja ima maksimalan učinak iz pet utakmica.

Europski prvaci Talijani opet su ostali bez tri boda, a na gostovanju u Švicarskoj su ostali i bez postignutog pogotka. No, kako ni domaći strijelci nisu bili efikasni, svaka reprezentacija je osvojila po bod pa je Italija ostala na vrhu skupine s 11 bodova, četiri više od Švicarske. No, Švicarci imaju dvije utakmice manje.

Talijani su čak 36 utakmica u nizu bez poraza.

Belgija se izdvojila na vrhu ljestvice skupine E s 13 bodova, šest više od Češke koju su u Bruxellesu pobijedili s 3-0. Romelu Lukaku (8) i Eden Hazard (41) su bili strijelci u prvom poluvremenu, a Alexis Saelemaekers (65) je potvrdio pobjedu.

Španjolska se vratila privremeno na vrh ljestvice skupine B pobjedom 4-0 nad Gruzijom. Jose Gaya (14), Carlos Soler (25), Ferran Torres (41) i Pablo Sarabia (63) donijeli su tri boda Španjolcima. Španjolska ima 10 bodova, jedan više od Šveđana, ali oni imaju dvije utakmice manje.

U istoj skupini je Kosovo u zadnjim trenucima spasilo bod u Prištini protiv Grčke. Gosti su poveli pogotokom Douvikasa (45+2) u sučevom dodatku prvog dijela, a 45 minuta poslije izjednačio je Muriqi.

Kopirati
Drag cursor here to close