Navijački neredi u Grčkoj

Talijan doveden da sudi veliki grčki derbi pa izvukao deblji kraj

Sve je rezultiralo velikim neredima, u kojima su akteri susreta panično bježali u svlačionice. Među njima je bio i gostujući sudac Davide Massa, koji je potvrdio kako nije uspio izbjeći bijes navijača, a dobio je udarac u međunožje.
Sport / Nogomet | 24. 04. 2023. u 23:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter/Screenshot / Talijanski sudac Davide Massa bio je žrtvom navijača u Ateni

Žestoka borba za titulu vodi se u Grčkoj, a posebno je zanimljivo bilo jučer, kad su svoj susret odigrali Olympiacos i AEK.

Prije početka susreta obje su momčadi imali 56 bodova, što je pet manje od vodećeg Panathinaikosa i bilo je jasno kako pobjednik hvata priključak u borbi za titulu.

Upravo zbog toga je kao sudac ovog susreta angažiran Talijan Davide Massa, koji je na kraju vjerojatno požalio što se prihvatio tog posla.

AEK je slavio rezultatom 3:1, a statistika također potvrđuje kako su bili bolja i opasnija momčad. No, navijači domaćih nisu za poraz krivili svoje igrače, nego sve ostale, krenuvši od saveza pa do suca utakmice.

Tako su nakon završetka provalili u teren, što je rezultiralo velikim neredima, u kojima su akteri susreta panično bježali u svlačionice.

Među njima je bio i sudac, koji je potvrdio kako nije uspio izbjeći bijes navijača. U razgovoru za medije je otkrio kako je prolazio kroz veliku grupu ljudi, kad je osjetio snažan udarac u međunožje.

Sve u svemu, Olympiacos je vjerojatno ispao iz utrke za titulu, što njihove navijače čini bijesnima. Oni su protekle tri sezone ponovno uzeli naslov prvaka, nakon što im je sedmogodišnja serija prije toga prekinuta od strane AEK-a te PAOK-a. Od 1996. godine do danas titula im je promakla ukupno samo četiri puta, piše Gol.hr.

S druge strane, uzme li Panathinaikos titulu ove sezone, napravit će to 21. put, ali po prvi put nakon 2010. godine. AEK-u bi eventualni naslov bio 13. u povijesti.

Kopirati
Drag cursor here to close