Renato Skoko

Talentirani Širokobriježanin odbio ponudu Veleža i odlazi u SAD

Sport / Nogomet | 13. 08. 2014. u 19:52 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi i talentirani Renato Skoko odbio je ponudu FK Velež i svoju će nogometnu karijeru nastaviti paralelno uz studij na američkom Illinois Central koledžu, piše ABC portal.

Ovaj 20-godišnji Širokobriježanin je prošao sve mlađe selekcije NK Široki Brijeg, no u seniorskoj momčadi nije dobio priliku. Zbog toga se i prijavio na natječaj za sportsku stipendiju i studij u SAD-u. No, u tome naumu ga je zaustavila viza, pa je odučio nastaviti s nogometnom karijerom u lokalnim klubovima.

Po isteku juniorskog staža igrao je za NK Grude. No, ozljeda ga je spriječila da se tamo više zadrži, pa je drugu polusezonu odigrao za NK Mračaj iz Runovića koji se natječe 1. ŽNL Splitsko-dalmatinska.

Po završetku prošle sezone dobio je poziv mostarskog Veleža, pa se odlučio priključiti pripremama ovog mostarskog premijerligaša. Tamo je zadovoljio struku, ponuđen mu je ugovor, ali je ipak odlučio napustiti Rođene, jr mu je nakon godinu dana čekanja došla viza i odlazi na studij u SAD.

'Dobro sam odradio pripreme i ponuđen mi je ugovor kojeg nisam prihvatio jer sam ove godine ipak dobio vizu. Uvjeti u Veležu su bili odlični, kao i prijam igrača i cijelog osoblja kojima se ovim putem zahvaljujem na svemu', rekao je Skoko za ABC portal.

On već ovoga tjedna odlazi u SAD. Osim što će studirati na Illinois Central koledžu, Skoko će igrati i za njihovu nogometnu momčadi.

Kopirati
Drag cursor here to close