Sjajan transfer mladog bh igrača

Tahirović novi igrač Ajaxa

Ajax je prošlu sezonu završio na trećem mjestu sa 69 bodova iza PSV-a i Feyenoorda. Johnny Heitinga je trenutačno trener.
Sport / Nogomet | 19. 06. 2023. u 00:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemski velikan Ajax platit će za bh. igrača Benjamina Tahirovića paket u iznosu od blizu 8,5 milijuna eura, javlja Fabrizio Romano. Reprezentativac BiH je zvanično napustio Romu i postao novi igrač ovog europskog velikana, a iako se još uvijek ne navodi koliko će trajati njegov ugovor, riječ je o "višegodišnjem ugovoru" koji će biti potpisan narednog tjedna u Amsterdamu.

Tahirović će krenuti prema Amsterdamu nakon utakmice protiv Luksemburga, uslijedit će potrebni pregledi.

Biranim riječima o Tahiroviću je govorio, njegov sada već bivši trener, Jose Mourinho.

"Ako mu je glava "na mjestu", ide dobro, nevjerojatan je potencijal. Mentalno mislim, nadam se da neću biti krivo shvaćen. Nekada je Bosanac, a nekad Šveđanin. Kada je Šveđanin onda je tih i opušten, a kada je Bosanac, onda je moj ratnik. A kada je moj ratnik, s tehničkom kvalitetom koju posjeduje, pokazuje svoj nevjerojatni potencijal“, rekao je Mourinho.

Tahirović je rođen 3. ožujka 2003. godine u Stockholmu u Švedskoj. Profesionalnu karijeru je započeo u švedskom Vasalunds IF prije nego što je 2021. godine prešao u AS Romu, a od ožujka ove godine je dio reprezentacije Bosne i Hercegovine. U borbi za potpis našeg veznjaka su još Marseille, Salernitana i Sassuolo.

Ajax je prošlu sezonu završio na trećem mjestu sa 69 bodova iza PSV-a i Feyenoorda. Johnny Heitinga je trenutačno trener.

Kopirati
Drag cursor here to close