Građani zastrašujuće

Svrake ostale bez perja: City otpuhao Newcastle uz sjajnu igru Davida Silve

Igrači Pepa Guardiole tek ulaze u središnji, za njih najvažniji dio sezone. Liga prvaka je cilj i prilično je realno postavljen. S ovakvom ekipom Guardiola bi konačno ponovno mogao do najvrjednijeg europskog trofeja.
Sport / Nogomet | 08. 07. 2020. u 21:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Manchester City trenutačno igra najljepši nogomet u Europi

U utakmici 34. kola Premiershipa u zadnje vrijeme nemilosrdni Manchester City svladao je Newcastle s 5:0.

Momčad Pepa Guardiole, koja nakon restarta igra odlilčno, povela je već u desetoj minuti. Veteran David Silva bio je asistent, a brazlski napadač Gabriel Jesus maherski je pogodio daljnji kut vratara Martina Dubravke za 1:0.

Nije se dugo čekalo za 2:0. Kombinacija David Silva - Foden - De Bruyne rezultirala je dodavanjem Belgijanca dobro postavljenom Riyadu Mahrezu koji u 21. minuti iz blizine pogađa mrežu Slovaka na golu Newcastlea.

City je nastavio dominirati i u drugom poluvremenu. Proigravanje s desna, Mahrez – David Silva – Zinčenko – Jesus, nakon čega slijedi dupli pas Brazilca s Fodenom te on ulazi u samo srce šesnaesterca. Matt Ritchie u želji da očisti opasnost, zabija loptu u vlastitu mrežu i postavlja 3:0 u 58. minuti.

Nedugo potom, u 66. minuti novi, ali kakav gol.

David Silva iz slobodnog udarca s otprilike 21 metra točno po sredini gađa visoko i neobranjivo u dalji kut, kada je iskoristio, istini za volju, amatersko postavljanje kako samog Dubravke, tako i živog zida.

Konačnih 5:0 stiglo je u drugoj minuti sudačke nadoknade. David Silva je opet oduzeo loptu, asistirao Raheemu Sterlingu, koji je ušao u 62. minuti umjesto Jesusa, a  brzonogi engleski reprezentativac ležerno šalje loptu u malu mrežicu. 

Sheffield United je stigao nadomak sna o plasmanu u europska natjecanja jer je golom Johna Egana u četvrtoj minuti sudačke nadoknade srušio izravnog konkurenta Wolveerhampton (1:0).   

Sheffield je pobjedom nad Wolvesima stigao na bod zaostatka, a četiri im bježi Manchester United s utakmicom manje. Do kraja su ostala četiri kola.

U važnoj utakmici za domaći klub, Burnley je u Londonu kao gost svladao West Ham United, a strijelac jedinog pogotka u ovom dvoboju bio je Jay Rodriguez u 38. minuti.

Brighton u večernjem programu Premier lige dočekuje novog šampiona, momčad Liverpoola.
 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close