Staniša Mandić

Svjetski prvak iz redova Zrinjskog: Ovdje mi je super, golovi će brzo doći

Mandić je u Zrinjski došao kao aktualni reprezentativac jedne države, Crne Gore,
Sport / Nogomet | 22. 03. 2019. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom ove zime HŠK Zrinjski raskinuo je suradnju s 11 igrača, a istovremeno doveo osam novih. Odnosno, sedam novih, dok je Nermina Hajdarevića vratio s posudbe iz GOŠK-a. Iako je tu bilo dosta uglednih imena, prekaljenih veterana poput Ivana Čurjurića ili Tomislava Barbarića, nijedno ime nije izazvalo toliku pažnju kao ono Staniše Mandića. I to iz više razloga.

Mandić je u Zrinjski došao kao aktualni reprezentativac jedne države, Crne Gore, ali i kao igrač koji je u karijeri već bio prvak svijeta, s U20 reprezentacijom Srbije.

Mandić je ujedno bio i posljednje pojačanje koje je Zrinjski doveo u zimskom prijelaznom roku, praktično posljednji pokušaj da se riješe problemi u napadačkom dijelu momčadi, koji su već bili vidljivi u zimskim pripremama,  a potvrđeni su na početku proljetnog dijela sezone.

Crnogorski reprezentativac  je za Zrinjski potpisao 20. veljače, a ovih mjesec dana dovoljno je bilo da stekne dojmove o novoj sredini, gradu, ali i Premijer ligi.

''O klubu mogu reći samo sve pozitivno. Uprava i igrači su me prihvatili na super način i osjećam se lijepo ovdje. Što se lige tiče, prvi put sam u doticaju s njom i nisam je dovoljno upoznao da bih je komentirao'', kaže za Sportske novosti Staniša Mandić.

24-godišnji napadač odigrao je samo dvije utakmice za Zrinjski, budući da ga mostarski klub nije mogao registrirati na vrijeme. Igrao je svih 90 minuta u uzvratu Kupa protiv Sarajeva (0:1) i u pobjedi nad GOŠK-om (1:0) prošle nedjelje.

Iako se nije upisao u strijelce, oba puta su ga navijači dobro zapamtili. Protiv Sarajeva je promašio idealnu šansu kod 0:0, ali se iskupio u sljedećoj utakmici i protiv GOŠK-a izborio jedanaesterac.

''Pokušavam se što prije uklopiti u momčad, a na zadnjoj utakmici igrao sam na poziciji koju nisam igrao dvije ili tri godine. No, ni ona mi nije strana jer sam to igrao ranije. Uvijek može bolje, ali nadam se da ću već u sljedećoj utakmici u kojoj budem igrao zabiti gol!'' , dodaje Mandić.

U Zrinjskom ništa drugo ne mogu poželjeti nego da zabije gol u sljedećoj utakmici, budući da je to derbi sa Sarajevom. Plemići su smanjili zaostatak na devet bodova, a ako bi slavili na Koševu za osam dana učinili bi prvenstvo posve zanimljivim.

''Bit će to sigurno teška utakmica, a uvijek se nadam pozitivnom rezultatu. Ako pobijedimo tamo naravno da će prvenstvo biti zanimljivo sve do kraja''.

Pauza u prvenstvu dobro je došla Mandiću jer ima dodatno vrijeme da se uigra s ekipom, koja će se tijekom vikenda spremati u Makarskoj. Budući da je Zrinjski ispao iz Kupa Mandiću je ostalo samo 10 utakmica da pokaže koliko zna. No, ako se pokaže u najboljem svjetlu suradnja se možda produži, jer HŠK Zrinjski ima pravo otkupa njegovog ugovora od norveškog Sogndala.

''Na jednogodišnjoj sam posudbi, uz pravo otkupa od strane Zrinjskog. Što će bit s tim, vidjet ćemo, a na meni je da odigram najbolje što mogu za ovaj klub'',  zaključio je Staniša Mandić za Sportske novosti.

Mladi Crnogorac, odnosno bolje reći Bokelj jer rođen je u Kotoru, a odrastao u Herceg Novom, Staniša Mandić je na početku svoje nogometne karijere igrao za mlade  uzraste Srbije i s U20 selekcijom te države postao prvak svijeta na Novom Zelandu 2015., postigavši dva gola, jedan u finalu protiv Brazila.

Ipak, po prelasku u mladu reprezentaciju Srbije ušao je u sukob s tadašnjim izbornik Tomislavom Sivićem zbog čega je promijenio reprezentaciju i zaigrao za Crnu Goru. Iako ovo nije nimalo neuobičajena praksa kada su u pitanju sportaši iz Crne Gore, njegov potez izazvao je manju buru u Srbiji, pa su tamošnji tabloidi u svom poznatom (ali i odvratnom) stilu spominjali i 'bruke' i 'izdaje', no na pitanje je li imao osobno problema s tim Mandić kratko negira:

''Nikad nisam imao problema zbog toga''.

Kopirati
Drag cursor here to close