Gdje se izgubio Josip Drmić?

Švicarac hrvatskih korijena formu traži na terenima četvrte lige

Učestale ozljede i loši nastupi doveli su Drmića do terena četvrte lige
Sport / Nogomet | 02. 11. 2017. u 08:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Momak koji je svojedobno bio teško razočaran što ga nisu zvali u hrvatsku reprezentaciju, Josip Drmić, započeo je dobru karijeru u Švicarskoj, za čiju je reprezentaciju na koncu i zaigrao. Po svome porijeklu mogao je naravno igrati i za BiH, jer vuče korijene iz Viteza, ali ni to nije bila ozbiljna opcija u vrijeme kad se trebalo o tome odlučivati.

Igrao je uglavnom u Njemačkoj, a bljesnuo je u Nürnbergu 2014., kad je u jednoj sezoni zabio 17 pogodaka. Nakon sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014., Drmić je 2015. prešao u Borussiju Mönchengladbach, ali tamo mu nije najbolje išlo. Nastupio je samo 13 puta i jednom pogodio protivničku mreže. Slijedila je posudba u HSV, gdje mu je učinak još minorniji.

Svemu tome kumovale su česte i nezgodne ozljede, a nakon dvije ozljede koljena trenutačno je član U-23 momčadi Borussije i igra u četvrtoj ligi.

Bila je to njegova prva utakmica nakon polugodišnje stanke. Odigrao je pedesetak minuta u susretu protiv SC Verla, ali njegova momčad je glatko izgubila (0:3).

Sljedeća prilika bit će mu u mjestu Rödinghausen (u blizini Bielefelda), koje broji manje od 10.000 žitelja, gdje će druga momčad Borussije pokušati osvojiti bodove na ''livadi'' tamošnjeg četvrtoligaša. Ako je neka utjeha Drmiću, u istoj se ligi natječe i druga momčad Borussije Dortmund ili pak FC Köln II.

Inače, SV Rödinghausen bolje je plasiran na ljestvici od svih prvoligaških drugih momčadi (3. mjesto).

"Još uvijek to nije perfektno, ali u slijedećoj utakmici možda dobijem više vremena i odigram još bolje", izjavio je Drmić za Bild.

Dakako, njegov cilj u konačnici nije igrati sve bolje i bolje u četvrtoj ligi, nego se kroz te utakmice vratiti na veliku pozornicu Bundeslige. Bude li sve prema planu, možda se u kadru nađe već u studenome, a krajem mjeseca je i utakmica s Bayernom. Uz malo sreće - u istome mjesecu zabijati pogotke i četvrtoligašima i najslavnijem njemačkom klubu.

Uostalom, ni prilika za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiiji nije još uvijek za Josipa Drmića isključena.

 

Kopirati
Drag cursor here to close