Pada kiša napolju

Susret Hrvatske i Kosova prekinut zbog natopljenog terena

Sport / Nogomet | 02. 09. 2017. u 19:44 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Subotnja kvalifikacijska utakmica 7. kola skupine I za odlazak na SP u nogometu 2018. između Hrvatske i Kosova na stadionu u Maksimiru prekinuta je zbog nemogućih uvjeta za igru, odnosno zbog natopljenog terena.

Utakmica je privremeno prekinuta u 23. minuti. Prekid i konzultacije trajali su desetak minuta, a onda je sudac utakmice Šveđanin Stefan Johannesson u dogovoru sa Fifinim delegatom odlučio prekinuti susret. Kada i gdje će se utakmica odigrati odlućit će se naknadno.

Zbog kišovitog vremena teren je toliko natopljen vodom da je lopta često zapinjala u lokvama, kojih je bilo na gotovo svim dijelovima maksimiskog travnjaka.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić izjavio je kako je odluka o prekidu subotnje utakmice protiv Kosova zbog jake kiše koja natopila teren vodom, bila jedina logična.

"Vidjelo se da uvjeti nisu pogodni za igru. I mi i gosti pokazali smo dobru volju, nastojali doći na zagrijavanje, pokušali igrati, no u prvih 20 minuta bilo je očito da se samo možemo dovesti u situaciju da se netko ozlijedi. Bilo je logično prekinuti utakmicu", rekao je Čačić.

S izbornikom se složio i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

"Od početka je bilo jasno kako se u ovim uvjetima nije moglo igrati. Nama je ovo bila prevažna utakmica i zato nismo željeli ništa riskirati. Pokazali smo dobru volju i započeli utakmicu, ali vrlo brzo je bilo jasno kako nema smisla nastaviti", kazao je Modrić.

Kopirati
Drag cursor here to close