Bjelokošćanin

Ibiševićev suigrač suspendiran nakon što je objavio snimku kako krše mjere

Kalou je, ohrabren svojim negativnim nalazima, prekršio pravila koja kažu da se igrači grupiraju u skupinama po četvorica, a time što je video isječak objavio na društvenim mrežama nanio je i štetu klupskom imidžu.
Sport / Nogomet | 04. 05. 2020. u 22:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Salomon Kalou (Hertha BSC)

Prva i druga Bundesliga, odnosno njihovi klubovi kao i ligaške organizacije, trenutno čine sve da osiguraju nastavak natjecanja. Da će u tome uspjeti nadaju se već u svibnju.

No jedan korak unatrag, konkretno što se tiče berlinske Herthe, napravio je napadač Salomon Kalou.

On je snimao sebe i sugirače u prostorijama kluba i svlačionici u situacijama koje baš ne zadovoljavaju kriterije fizičke distance, propisane za potrebe čim ranijeg izlaska iz pandemije i suzbijanja širenja koronavirusa.

Kalou je, ohrabren svojim negativnim nalazima, prekršio pravila koja kažu da se igrači grupiraju u skupinama po četvorica, a time što je video isječak objavio na društvenim mrežama nanio je i štetu klupskom imidžu.

Nogometaš iz Obale Bjelokosti je ubrzo shvatio glupost svog poteza te je sporni video maknuo s društvenih mreža, no klub mu je svejedno odredio suspenziju od utakmica i treninga koja stupa na snagu trenutno.

"Salomon Kalou je prikazivanjem snimke iz svlačionice prekršio osnovna momčadska pravila i stoga je trenutačno suspendiran. Njegovo je ponašanje bilo posljedica vijesti kako su svi članovi momčadi na testiranju bili negativni na koronavirus, ali svejedno je prekršio upute koje smo dobili od higijeničara", objavila je Hertha.

Kalou se potom ispričao zbog tog ponašanja.

"Bilo mi je drago što su svi naši testovi bili negativni. Uopće nisam razmišljao o posljedicama svog postupka. Ispričavam se svima koji su se našli na snimci, a nisu znali da ja to objavljujem uživo", napisao je Kalou u svojoj isprici.

Njegov ugovor s klubom traje do ovoga ljeta te je veliko pitanje hoće li Kalou uopće više zaigrati za Herthu.

Foto: Facebook / Salomon Kalou / Kalou pokazuje platnu listu u omotnici

Čini se da je rukovodstvo berlinskog kluba jednako pogodila i jedna druga činjenica iz video zapisa - negodovanje igrača zbog umanjenih plaća.

Kalou i nekoliko suigrača, uključujući kapetana Vedada Ibiševića (35), pred kamerom izražavaju svoje nezadovoljstvo odricanjem od plaća koje su igrači pregovarali s šefovima. Previše novca je navodno odbijeno s platne liste, a Kalou u kameru pokazuje svoju platnu listu.

Hertha priznala grešku do koje je zapravo došlo kroz "pogrešan obračun plaća". Obračun je u međuvremenu ispravljen, navodi se.

U srijedu se očekuje odluka o tome hoće li se njemačko nogometno prvenstvo nastaviti već sredinom ovoga mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close