Kreće nova kampanja

Sušić: Ove kvalifikacije želim početi kao i prošle - pobjedom

Sport / Nogomet | 08. 09. 2014. u 21:07 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija BiH će u utorak protiv Cipra odigrati prvu službenu utakmicu nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu. U Zenici će igrači Safeta Sušića dočekati Ciprane u prvom kolu kvalifikacija za Euro 2016.

'Nemam razloga da danas objavljujem sastav, imam još nekih dilema pa ću sutra donijeti odluku. Sigurno je da Cipar zna mnogo više o nama nego mi o njima, ali ne želim da već sada znaju tko će sutra igrati', rekao je izbornik Sušić te nastavio.

'Mi nemamo izbora, protiv Cipra idemo na tri boda, tako sam počeo prošle kvalifikacije, a očekujem da i kapetan Edin Džeko u novoj ulozi starta s pobjedom', naglasio je izbornik i dodao još jednom da je nesreća koja se dogodila u rudniku Raspotočje utjecala i na atmosferu u ekipi:

'Euforije neće biti, bez obzira na rezultat, mnogo je tiše u Trening centru nego što je uobičajeno, ali pobjeda bi svima puno značila',

Novi kapetan Edin Džeko je između ostalog izjavio da mu nikad nije bio cilj biti najbolji strijelac u kvalifikacijama.

'Cilj je da odemo na Europsko prvenstvo. Tko će davati golove manje je važno, može to biti i Begović, ali kao kapetan reprezentacije cilj mi je da je odvedem na EP u Francusku."

Uloga kapetana nije nova za Džeku, ali stvara i određenu dozu odgovornosti što je on prokomentirao:

'Sigurno da je veća odgovornost na meni i drugačija je uloga nego do sada, ali vjerujem da se mogu nositi sa tim uz pomoć starijih kolega i ostalih igrača i da će sve biti dobro'.

Susret BiH - Cipar igra se sutra od 20:45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Kopirati
Drag cursor here to close