Mostarac u Rusiji

Šunjić: Izabrao sam Kuban jer znam jezik i jer je dobra liga!

Sport / Nogomet | 11. 07. 2014. u 10:07 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Branič reprezentacije BiH Toni Šunjić, koji je u Brazilu bio jedno od otkrića bh. momčadi, dosadašnji klub, ukrajinsku Zorju, zamijenio je ruskim Kubanom iz Krasnodara. 25-godišnji Mostarac s ruskim prvoligašem dogovorio je suradnju na tri godine.

“Novi klub donosi i nova dokazivanja. Najprije želim da što prije izborim mjesto u poletnom sastavu jer to mi je najvažnije, da igram. Klub se dosta pojačao u odnosu na prošlu sezonu što znači da se želi umiješati u borbu za Europu, a nadam se da ću im u tome pomoći”, kaže za Bljesak.info Šunjić koji je u Kuban došao zajedno sa svojim suigračem iz Zorje, brazilskim napadačem Danilom.

Dobre igre protiv Nigerije i Irana u Brazilu privukle su na Šunjića pozornost brojnih klubova, no najkonkretniji je bio njemački Freiburg. Neke je začudila njegova odluka da umjesto njemačkog bundesligaša izabere ruski klub, no budući da je u Ukrajini igrao tri sezone na kraju se odlučio za manje drastičnu promjenu.

U finalu Svjetskog prvenstva igrat će Njemačka i Argentina. Protiv Argentine Šunjić nije ulazio u igru, ali gledao je uživo. U velikom finalu Mostarac ima svog favorita: “Nadam se da će svjetski prvak postati Njemačka!”

“Dugo sam vagao oko izbora novog kluba. Presudilo je moje poznavanje ruskog jezika, ali i to što je liga slična ukrajinskog. Dobio sam dobar ugovor, prema prvim dojmovima Krasnodar izgleda odlično, pa sam pomislio da je to najbolji izbor za mene”, dodaje Šunjić.

Bivši igrač mostarskog Zrinjskog pamtit će ovo ljeto do kraja života, jer osim što je došao u jednu od najboljih europskih liga ubilježio je debitantski nastup na svjetskom prvenstvu. Ne samo da je bio dio reprezentacije u povijesnom debiju za bh. nogomet nego je i igrao 180 minuta.

“Sami odlazak na SP je za mene bio jedan veliki doživljaj koji je stvarno teško opisati, a onda još upisati i dva nastupa na tako velikom natjecanju je nešto što će se pamtit čitav život. Iako će također ostati i žal što nismo prošli skupinu”.

I Šunjić smatra da je sam plasman na SP veliki uspjeh, ali i da su Zmajevi trebali umjesto Nigerije igrati osminu finala s Francuskom.

“Iz ove perspektive, kada pogledam unazad, siguran sam da smo mogli i trebali proći bolje. Nažalost, nedostajalo nam je nešto. Možda zbog neiskustva ili manjka sreće, a možda i zbog nekih trećih stvari, nismo mogli dalje”.

Kada je uoči utakmice s Nigerijom izbornik Safet Sušić objavio kako će od prve minute u zadnjoj liniji igrati Toni Šunjić, mnogi su bili iznenađeni jer je imao samo pet nastupa za selekciju, no danas priznaje da je i sam bio iznenađen.

“Iskreno, nisam se nadao da ću zaigrati protiv Nigerije. Kada sam saznao da ću početi bio sam u isto vrijeme i sretan i nervozan. Bilo je treme na početku, naravno, ali brzo je nestala”, zaključio je Toni Šunjić za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close