Pet utakmica nas čeka

Sunderland – Luton i Coventry – Middlesborugh u razigravanju za Premiership

U polufinalu doigravanja za Premiership tako će igrati Sunderland – Luton i Coventry – Middlesbrough. Sunderland i Coventry su domaćini u prvim susretima koji su na rasporedu ovog vikenda.
Sport / Nogomet | 09. 05. 2023. u 01:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odigrane su utakmice posljednjeg 46. kola engleskog nogometnog Championshipa, tamošnje druge lige te su postale poznate četiri momčadi koje će se boriti za još jedno mjesto koje iduće sezone vodi prema Premiershipu.

Ranije su direktan ulazak u Premier ligi osigurali novi drugoligaški prvak Burnley te doprvak Sheffield United, a četiri momčadi koje nastavljaju borbu su Luton, Middlesbrough, Coventry i Sunderland.

Veliku šansu u zadnjem kolu propustio je Millwall koji je trebao domaću pobjedu protiv Blackburna te je vodio 3-1 do 51. minute, ali je na kraju ostao bez ičega. Blackburn je slavio 4-3, ali pobjeda ni tom klubu nije donijela ulazak u doigravanje.

Sunderland je obavio svoj dio posla, svladao je Preston u gostima 3:0 te se ugurao u dodatne kvalifikacije. Coventry je, pak, remizirao protiv Middlesbrougha 1:1 pa se i on našao u doigravanju.

U polufinalu doigravanja za Premiership tako će igrati Sunderland – Luton i Coventry – Middlesbrough. Sunderland i Coventry su domaćini u prvim susretima koji su na rasporedu ovog vikenda.

Od pomenuta četiri kluba, Luton je posljednji put bio u društvu najboljih 1992. godine, što znači da klub nikada nije igrao Premiership. Nakon ispadanja, tonuli su sve dublje, pa su igrali pet sezona u petoj ligi, prije nego što su se vratili u Division Two. Championship su dohvatili u sezoni 2019/20.

Sunderland je Premiership napustio 2017. godine, nakon čega je klub vrlo brzo potonuo u Division One. Prošle sezone se kroz play i finale na Wembleyu dokopao Championshipa.

Middlesbrough je od sezone 2009/10 u Championshipu s izuzetkom jedne sezone (2016/17). Coventry je također posljednjih godina preživljavao između Division One i Championshipa. Posljednji put je Coventry Premiership igrao 2001. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close