Čestitka predsjednika HNS-a

Šuker: Luka je inspiracija generacijama koje dolaze

Luki Modriću pristigle su čestitke sa svih strana, a HNS je objavio čestitku predsjednika krovne kuće hrvatskog nogometa Davora Šukera.
Sport / Nogomet | 05. 12. 2018. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker jučer je čestitao Luki Modriću na još jednom individualnom priznanju, Zlatnoj lopti francuskog magazina France Football.

''Prekrasno je bilo još jednom vidjeti Luku kako prima nagradu za najboljeg igrača svijeta. Zaslužio je to po svemu što je ove godine napravio i odigrao za Real, a posebno za hrvatsku reprezentaciju koju je poveo do povijesnog uspjeha, finala Svjetskog prvenstva. Ovo je nagrada njegovom nogometnom talentu, znanju i vještini, kao i neslomljivom karakteru s kojim je prevladao sve prepreke u karijeri, kako na terenu tako i izvan njega'', stoji u priopćenju.

Modrić je u glasanju novinara pobijedio sa 753 boda, drugi je Portugalac Cristiano Ronaldo (476 bodova), a treći Francuz Antoine Griezmann (414 bodova).

''Činjenica da je na tako uvjerljiv način slavio u izboru francuskog magazina, pored sjajnih Francuza koji su osvojili SP, te pored Messija i Ronalda iza kojih su također sjajne sezone, dovoljno govori o dojmu koji je Luka ostavio ove godine na glasače i cijelu nogometnu javnost. Čestitam mu na svemu što je odigrao ove godine i trudu koji je ulagao tijekom karijere kako bi postao najbolji igrač svijeta'', ističe Šuker.

Ukupno je bilo 30 kandidata za Zlatnu loptu, a osim Modrića za nagradu su konkurirali i Ivan Rakitić i Mario Mandžukić. Rakitić se nalazi na diobi 19. mjesta, dok je Mandžukić zauzeo 25. mjesto.

''To je prekrasan završetak najljepše godine hrvatskog nogometa. Nagrada Luki je prvenstveno nagrada njemu i njegovoj obitelji koja mu je na tom putu bila podrška. Ujedno, sve Lukine nagrade priznanje su njegovim suigračima i trenerima u reprezentaciji i Realu te su na ponos svima nama u hrvatskom nogometu koji je pored svih velikih igrača sada dao i najboljeg igrača svijeta. Lukin nogometni stil, natjecateljski duh, skromnost i radišnost čine ga sjajnom inspiracijom za buduće generacije. Nadajmo se da se među njima krije i novi Luka, a do tada - kapa dolje našem kapetanu, najboljem na svijetu!'', zaključuje se u priopćenju HNS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close