tradicija

Sudari Slobode i Zrinjskog rijetko završavaju remijima

Sport / Nogomet | 05. 11. 2015. u 09:20 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zrinjskog čekaju derbi 15. kola na prvoj poziciji, a hoće li tu ostati doznat ćemo i nakon gostovanja na Tušnju kod Slobode.

Ova utakmica odredit će tko će biti jesenski prvak, odnosno tko će biti prvi nakon prvog dijela prvenstva, jer će se nakon pauze zbog nastupa reprezentacije, do početka prosinca odigrati još tri kola.

Nakon Slobode momčad Vinka Marinovića opet će gostovati i to kod Olimpica koji je u zadnje vrijeme u vrlo lošoj formi, a onda ima dvije utakmice protiv ekipa koje se bore za ostanak – kući protiv Drine, koja se već oprostila od premijerligaškog statusa, te kod Travnika. Cilj Zrinjskog je dočekati proljeće na vrhu, što znači da će utakmica protiv Slobode vjerojatno biti ključ.

Plemići sa Slobodom imaju vrlo promjenjiv uspjehe. Zadnja dva gostovanja na Tušnju nisu dobro završila po Zrinjski. Prošle sezone je mostarski premijerligaš došao u Tuzlu u šestom kolu kao novopečeni prvak i doživio je prvi poraz (0:1) u prvenstvu zahvaljujući katastrofalnoj pogrešci sada već bivšeg golmana Zrinjskog Ratka Dujkovića.

Zrinjski je na Tušnju poražen i u onoj sezoni kada je Sloboda ispala u niži rang, no 'plemići' u Tuzli imaju četiri pobjede u prvenstvu. Zadnja je bila u 20. kolu sezone 2010./2011. kada su Mostarci slavili 1:0 na Tušnju golom Marka Popovića iz jedanaesterca u zadnjim minutama utakmice.

Daleko najuvjerljivija upisana je u sezoni 20076./2007. kada je Zrinjski protutnjao Tušnjem i slavio s ogromnih 6:0.

Njihove utakmice rijetko završavaju neriješenim rezultatima, zadnji prvenstveni remi bio je prije osam godina, pa ako ćete se kladiti valja znati i taj podatak, jer po zakonu velikih brojeva ne bi bilo iznenađenje da u nedjelju popodne sudar Slobode i Zrinjskog završi bez pobjednika.

Kopirati
Drag cursor here to close