derbi prvenstva

Sudar "plave mašine" i "bijelog stroja"

Sport / Nogomet | 28. 04. 2016. u 07:55 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak u 20 sati u Sarajevu se igra utakmica koja bi mogla ili usmjeriti borbu za naslov prvaka Bosne i Hercegovine ili je učiniti još dramatičnijom.

Naime, vodeći Zrinjski gostuje kod Željezničara i ako bi pobijedio na Grbavici stavio bi jednu ruku na svoju četvrtu titulu prvaka države. S remijem bi Plemići bili bliže naslovu nego danas, no ako bi Željezničar slavio onda bi i Slobodine šanse prilično narasle.

Obje ekipe ulaze u utakmicu s velikim nizovima kada je prvenstvo u pitanju. Zrinjski je nanizao pet uzastopnih pobjeda, a Željezničar ima čak devet uzastopnih pobjeda u prvenstvu, iako je između toga izgubio obje Kup utakmice od Slobode.

Zrinjskom je ovo šesnaesto gostovanje na Grbavici, a u prethodnih petnaest upisali su jedanaest poraza, tri remija i jednu pobjedu. Ta jedna došla je prošle sezone kada su Plemići slavili golovima Crnova i Nikolića.

U zadnje četiri utakmice sa Željezničarom Mostarci nisu poraženi, a Plavi s Grbavice zadnju pobjedu imaju iz ožujka 2014. kada je Željo slavio s 2:1 golovima danas Dinamovog napadača Armina Hodžića.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close