Nije mogao nastaviti presicu

Subašić se rasplakao na pitanje o Hrvoju Ćustiću

Danijel Subašić i Domagoj Vida na press konferenciji u Sočiju.
Sport / Nogomet | 03. 07. 2018. u 18:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri dana prije utakmice četvrtfinala protiv Rusije, pred novinare na press konferenciji su izašli Domagoj Vida i junak osmine finala Danijel Subašić.

Novinare je najviše zanimao junak Danijel Subašić i njegova tehnika pri branjenju jedanaesteraca, a strani novinari su mu kazali kako je bivši sudac Graham Poll prokomentirao da su obrane bile ne regularne.

"Uvijek nam govore da moramo ostati na liniji, ali normalno je da izađeš metar na prijed. Mislim kako je sve regularno i tom sucu je bolje da ne komentarira. On je pokazao tri žuta kartona u jednoj utakmici. Što se tiče raspucavanja bio sam miran. Dan prije smo vježbali penale i obranio sam ih pet-šest i molio sam Boga da tako bude i sada. Sve se poklopilo. Hvala i dečkima koji su pucali penale jer je pritisak bio velik. Na kraju je sve lijepo završilo i to je najbitnije'', prenosi Dnevnik.ba.

Bio si junak protiv Danske, ne bi imao ništa protiv da junak protiv Rusije bude netko iz polja?

"Ma to je nebitno. Ovo je kolektivni sport i svi se trudimo biti ekuipa i reprezentacija. Zajedno smo u svemu i kada je dobro i kada je loše. Najvažnije je da Hrvatska ide dalje i da nastavimo uveseljavati naš narod", kazao je Subašić te nastavio o Rusiji:

"Ma sigurno će biti teška utakmica. Imaju dobru momčad i igraju kod kuće, ali nama će biti dodatna motivacija što će na stadionu svi biti protiv nas. Valjda neće igrati zatvoreno, oni su domaćini i valjda moraju napasti. Oni će ići iznad svojih mogućnosti, ali mi smo spremni na sve."

Mi koji nismo previše upoznati sa situacijom, koliko vam znači majica s likom Hrvoja Ćustića?

Pa, kada se to dogodilo... reako je Subašić i nakon toga briznuo u plač i nije mogao nastaviti pressicu.

Mikrofon je uzeo Domagoj Vida...

"Utakmica protiv Danske je bila pravi izazov, pogotovo radi onoga što nam se dogodilo prije dvije godine na Euru s Portugalom. Nadam se kako ćemo imati više sreće i otići do kraja. Dogovorio sam se s gospodinom Packom da neću pričati prije četvrtfinala, ali naš cilj nije četvrtfinale. Naš cilj je finale i medalja'', prenosi večernji.list.

Bili smo na pragu da se ne kvalificiramo. Što se promijenilo?

"Nismo bili u dobroj situaciji. Bili smo u kanalu. Znali smo koliko smo dobri. Punili smo se elanom svakom utakmicom koju smo odigrali s novim izbornikom. Pokazali smo da se imamo pravo nadati velikim stvarima. Igramo jako dobro i s obzirom na to kakve igrače imamo treba vjerovati da možemo otići do kraja. Kada vidimo ljude u domovini to nam daje dodatni motiv i dodatnu energija. Sve je na pravoj razini i nadamo se da će to još potrajati", poručio je Vida.

Na kraju se i Subašić obratio novinarima kazavši: "Ljudi izvinite na suzama, emocije su j..ena stvar."

Kopirati
Drag cursor here to close