Kvalifikacije

Suarez šokirao Brazil, navijači ismijavaju Davida Luiza

Sport / Nogomet | 26. 03. 2016. u 08:24 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Urugvaja odigrala je 2:2 na gostovanju kod Brazila i tako nakon pet kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji ostala na drugom mjestu s tri boda manje od prvoplasiranog Ekvadora te dva više od trećeg Brazila.

Na prepunoj Areni Pernambuco u Recifeu Brazil je poveo već u prvoj minuti susreta kada je Willian ubacio s desne strane paralelno pred gol Urugvaja, a Douglas Costa samo ispružio nogu i s vrha peterca skrenuo loptu u mrežu Muslere.

U osmoj minuti Neymar je dočekao centaršut koji je uputio Dani Alves, ali je pucao malo pored lijeve stative. Brazil je vodstvo i povisio u 25. minuti nakon još jedne pogreške obrane Urugvaja. Naymar je uobičajeno s lijeve strane krenuo paralelno s golom prema desnoj i onda odlično ubacio za Renata Augusta. Pereira je neobjašnjivo loše reagirao i umjesto da je izbacio loptu klizećim je startom zapravo poslužio Augusta koji vara istrčalog Musleru i posprema loptu u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

No, nije slavlje domaćina trajalo predugo. U 31. minuti Pereira je prevario Williana na lijevoj strani, ubacio dugu loptu na drugu stativu gdje Sanchez odlično daje povratnu glavom za Cavanija, a ovaj neometan s nekih 12 metara zakucava za 1:2. David Luiz ostavio je svog suigrača iz PSG-a praktički samog da kao na treningu puca prema golu.

U trećoj minuti drugog poluvremena Pereira je opet započeo akciju urugvaja i s lijeve strane dao u for Luisu Suarezu koji fantastično praktički iz prve, s nekih 15 metara, odlično zabija u svom povratku na međunarodnu scenu za Urugvaj. Ponovno je katastrofalno reagirao David Luiz koji je u tom trenutku izlazio na napadača Barcelone, a veliki broj urugvajskih navijača zagrmio je na stadionu u Brazilu.

Do kraja susreta gledali smo nekoliko grubih prekršaja na obje strane i 'zlatnu priliku' za Suareza koji je u 86. minuti pokupio odlično dodavanje unutar šestnaesterca, pucao po sredini gola, ali obranio je to Alisson.

Navijači Brazila osuli su paljbu na društvenim mrežama po braniču Davidu Luizu gdje su ismijavali njegove pogreške, a koliko je popularno njegovo ime bilo nakon utakmice, svjedoči podatak da je na Twitteru nekoliko sati bio na vrhu s preko 200.000 tweetova o njemu.

Kopirati
Drag cursor here to close