Klub podno Radovnja

Što se događa s posljednjim prvakom Herceg-Bosne?

Sport / Nogomet | 12. 07. 2017. u 16:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Posušje, nekada stabilni premijerligaš i posljednji prvak Herceg-Bosne, nalazi se u teškom stanju. U javnom apelu objavljenom putem službene Facebook stranice kluba podno Radovnja, kojim se optužuju lokalni mediji za šutnju, istaknuto je kako ''pravo stanje HŠK Posušje nitko ne iznosi u javnost jer očito to nitko ne smije znati''.

''Dolaskom na stadion u jutarnjim satima osjetili smo baš neku „mrtvinu“ u zraku i baš kao da je sve umrlo u i oko stadiona. Glas trenera i vrisku djece nismo čuli, a lopta se niti ovog jutra nije kotrljala zelenim travnjacima. Zatekli smo tu one koji su svoj život dali za klub i koji nisu pobjegli kada je novca nestalo'', stoji u javnom obraćanju ljubitelja posuškog nogometa koji, kako ističu, neće šutjeti na trenutačnu situaciju u klubu.

Klupski račun blokiran u travnju

U priopćenju stoji kako je račun HŠK Posušje blokiran 1. travnja 2017. godine i do današnjeg dana nije odblokiran, a ''pitanje je kad će jer nikoga ne zanima sudbina ovog kluba''. Dodaju kako nije definiran niti datum početka priprema niti igrački kadar koji će u novoj sezoni braniti boje kluba s Mokrog Doca.

''Početak priprema također nije definiran, jer igrači neće istrčati na teren dok se ne podmire dugovanja. Čak 8 igrača iz prve momčadi napustilo je klub, jer im se nitko nije obratio i oni će svoje karijere nastaviti u Hrvatskoj, točnije u Imotskoj krajini. Prvo kolo počinje 12. kolovoza 2017. godine,a Posušje neće moći složiti igrački kadar'', stoji u priopćenju.

''70 godina tradicije igranja nogometa u Posušju i pogledajte gdje ste doveli klub koji je odgojio generacije i generacije Posušana. Gospodo draga, zar ovo nije sramota?'', pita(ju) se autor(i) priopćenja.

Ističe se kako nije došlo u pitanje samo odigravanje seniorske konkurencije, nego i svih šest selekcija HŠK Posušje.

''Posušje se od grada sporta pretvorio u grad alkohola''

Doslovno svi su digli ruke od ovog kluba i sada je došlo u pitanje odigravanje utakmice kroz sve selekcije. Nije samo došlo u pitanje odigravanje seniorske konkurencije, nego svih 6 selekcija HŠK Posušje koje okupljaju oko 300-ak djece iz ovog hercegovačkog gradića i okolice. ''Posušje se od grada sporta pretvorio u grad alkohola. Dokad draga politiko, dokad?'', riječi su kojima se smjera na odgovorne za ovako loše stanje u klubu.

''Nakon razgovora s nekim ljudima u klubu, obišli smo tribine gradskog stadiona te zatekli razbijene sjedalice i prozore na novinarskoj kućici na južnoj tribini. Stadion je uvečer postao mjesto okupljanja lokalnih huligana koji razbijaju i uništavaju klupsku imovinu i opijaju se. Ako ne vjerujete nama onda neka se građani koji žive u blizini stadiona obrate i kažu kakve scene viđaju tijekom večeri'', poručuju u javnom apelu.

„O klupskim rekvizitima nećemo niti pričati, jer su svedeni na minimum, a djeca nemaju poštene lopte za treniranje. Klub trenutno nema igrački kadar, upravu, predsjednika… doslovno sve je izgubljeno. Nedostatak novca i nemar stare uprave doveo je do ponora posuškog sporta“, dodaje se.

Javni apel ekspresno uklonjen sa stranice

Javni apel završava razočaravajućim tonom i zaključkom kako je lokalnoj politici ''sve bitnije od kluba koji je uveseljavao grad svake nedjelje''.

''Nitko ne traži titule, Premijer ligu BiH ili nešto treće, već samo normalan i stabilan klub kakav Posušje zaslužuje“, poručili su javnim apelom i zamolili sve medije ''da se uključe i pomognu oko vraćanja u život kluba koji je mnogima vratio osmijeh na lice''.


(Fotografija iz uklonjene objave)

Podsjetimo, HŠK Posušje hrvatski nogometni klub osnovan 1950. godine. Od 1994. do 2009. godine natjecao se u najvišim ligaškim natjecanjima u BiH (Prvenstvo Herceg-Bosne i Premijer liga BiH). U povijesti će ostati upamćen kao osvajač posljednja i jedina dva naslova prvaka Herceg-Bosne. Ispadanjem iz Premijer lige BiH klub se u potpunosti reorganizirao i trenutno se natječe u Drugoj ligi FBiH – Jug, a u prošloj sezoni su bili viceprvaci spomenute lige.

I dok smo zaključivali ovaj članak, dobili smo informaciju kako je spomenuti javni apel (bez ikakva obrazloženja) uklonjen sa službene Facebook stranice kluba podno Radovnja. To je samo još jedan od razloga za upitati se: Što se događa s posljednjim prvakom Herceg-Bosne?

Kopirati
Drag cursor here to close