Mercato

Što (ne) donosi zimski prijelazni rok za nogometaše?

Barcelona, kojoj u ovoj sezoni La Lige ne ide kako su željeli, planirala je u siječnju poći po Erica Garciju i Memphisa Depaya, ali kako su izbori za novog predsjednika Barce zakazani za 24. siječnja, moguće je da Katalonci sve ostave za ljeto.
Sport / Nogomet | 01. 01. 2021. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak nove kalendarske godine praktično predstavlja uvod u zimski prijelazni rok nogometaša.

U Engleskoj, Njemačkoj i Francuskoj mogućnost transfera započinje 2. siječnja, a u Španjolskoj i Italiji dva dana poslije. Mercato završava 1. veljače.

S obzirom na velike financijske probleme koje je klubovima donijela korona, teško je očekivati spektakularne transfere, ali s obzirom da neki bogati vlasnici klubova još uvijek dišu punim plućima, ništa nije posve isključeno.

Barcelona, kojoj u ovoj sezoni La Lige ne ide kako su željeli, planirala je u siječnju poći po Erica Garciju i Memphisa Depaya, ali kako su izbori za novog predsjednika Barce zakazani za 24. siječnja, moguće je da Katalonci sve ostave za ljeto.

Što se tiče Messija, on od ovoga trenutka praktično može početi razgovore s novim klubom jer ulazi u posljednjih šest mjeseci ugovora. Teško je očekivati da će netko doći po Argentinca u zimskom prijelaznom roku, jer privremena uprava neće sebi dozvoliti povlačenje potencijalno pogrešnih poslovnih poteza.

S druge strane, prvi favoriti za predsjednika Barcelone, Victor Font i Joan Laporta, šalju signale da žele zadržati Messija.

Vodeća ekipa Primere, Atletico Madrid, vjerojatno će pronaći zamjenu za Diega Costu, s kojim je proteklih dana raskinut ugovor.

Informacije iz Španjolske kažu da je Napolijev Arkadiusz Milik glavna meta Rojiblancosa. Poljaku također ugovor istječe naljeto i ima odriješene ruke za pregovore.

Real iz Madrida u ovome trenutku nema nikoga na radaru, a hoće li neke igrače poslati na posudbu (primjerice Luku Jovića), a neke prodati (Isco), još je nepoznato.

U Engleskoj je upravo najzvučnija spekulacija da Arsenal želi Isca, koji očito nije zadovoljna minutažom u Real Madridu i traži novi klub. Topnici su na posudbu u Schalke poslali Seada Kolašinca.

U Italiji je najatraktivnije ime među mladim talentima Nicolò Rovella (19). Navodno ga Juventus želi kupiti od Genove. Njega žele i Roma i Milan.

Od poznatih igrača iz Serie A, osim Milika, moguć je odlazak i Christiana Eriksena već u siječnju.

Generalno gledano, osim Messija na tržištu je još podosta igrača kojima naljeto istječu ugovori.

Od poznatiji igrača slobodni su još Sergio Agüero i Eric Garcia (Manchester City), David Alaba, Javi Martinez i Jerome Boateng (Bayern), Angel Di Maria (PSG), Mesut Özil (Arsenal), Memphis Depay (Lyon), Gianluigi Donnarumma i Hakan Calhanoglu (Milan), Henrikh Mkhitaryan (Roma) i Wijnaldum (Liverpool).

Neki od njih mogli bi pronaći novi klubove do kraja siječnja.

Kopirati
Drag cursor here to close