Graha i kruha

Što je Gareth Bale jeo prije utakmica: Suigrači nisu mogli vjerovati

Jermaine Jenas, bivši suigrač Garetha Balea u Tottenhamu, otkrio je iznenađujući program prehrane koji je imao bivši velški reprezentativac i nekoć velika zvijezda Real Madrida.
Sport / Nogomet | 24. 01. 2024. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jenas je bivši igrač Nottingham Foresta, Newcastle Uniteda, Tottenham Hotspura, Aston Ville i Queens Park Rangersa, upisao je i 21 nastup za Englesku.

Jenas je porazgovarao s Pascalom Grossom, njemačkim igračem Brightona, o prehrambenim navikama nogometaša prije utakmica.

Nijemac je otkrio da obično jede rižu, piletinu i maslinovo ulje, a sve nadopunjeno organskim žitaricama.

S druge strane, Jenas je priznao da mu je uvijek bilo teško jesti prije utakmica.

"Nekoć sam imao veliku zdjelu žitarica i pio sam puno energetskih napitaka. Noćne partije bile su puno lakše s tjesteninom i piletinom u želucu", objasnio je Jenas i onda se prisjetio što je svojevremeno jeo Bale dok su zajedno igrali u Tottenhamu.

"Jedini obrok kojeg se sjećam da sam vidio i pomislio zašto to pobogu jede? Stavio je pred sebe pet kriški tosta i brdo zapečenog graha", čudio se Jenas te je priznao da je pokušao kopirati Baleovu dijetu:

"Probao sam prije jedne utakmice i nije dobro prošlo", nasmijao se Jenas s jasnom aluzijom što grah izaziva kod većine ljudi, posebice kada se jede uoči fizičkih napora, prenosi Gol.hr.

Velšaninu nije smetalo, a možda mu je i pomoglo da razvije sprintersku hitrinu kakvu je imao malo koji nogometaš. S grahom je išao na turbo pogon.

Bale je napustio Real Madrid u svibnju 2022. nakon što je s Kraljevskim klubom osvojio 3 La Lige i 5 Liga prvaka. Prešao je u Los Angeles FC i odigrao 12 utakmica te je ubrzo odlučio okačiti kopačke o klin. 

Kopirati
Drag cursor here to close