Izostala reakcija

Što će biti s porukom sa tuzlanskih tribina?

Zanimljiva situacija dogodila se na Tušnju kada je otprilike 150 navijača Željezničara stiglo na tribinu.
Sport / Nogomet | 02. 05. 2022. u 10:20 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

28. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine je iza nas, a stanje na tablici se nije znatno promijenilo.

Plemići su u Hercegovačkom derbiju slavili protiv Širokog Brijega minimalnim rezultatom te su službeno podigli pehar osvojivši sedmu titulu, te time potvrdili da su najtrofejniji klub u BiH.

Velež je na gostovanju u Trebinju izgubio od Leotara koji se odmaknuo od zone ispadanja, Rudar pobijedio Slobodu, Borac Sarajeva, dok su Radnik i Posušje podijelili bodove baš kao i Tuzla City i Željezničar.

No, zanimljiva situacija dogodila se na Tušnju kada je otprilike 150 navijača Željezničara stiglo na tribinu.

Dan prije odigravanja utakmice između Tuzle Cityja i Željezničara, pravomoćno je, na osam godina zatvora, osuđen Sakib Mahmuljin koji, po optužnici, u tijeku rata u BiH, nije spriječio zločine pripadnika odreda "El mudžahedin" nad Srbima na području Vozuće i Zavidovića.

Navijači Željezničara, Manijaci, iskoristili su priliku na utakmici kako bi dali podršku Mahmuljinu poručivši ''Mi nismo kao oni, nikada nismo bili kao oni, niti ćemo ikada biti kao oni. Sakib Mahmulja heroj, a ne zločinac''.

Podsjetimo, navijači Zrinjskog kao i navijači Širokog Brijega u okviru 18. kola m:tel Premijer lige BiH kažnjeni su sa jednom utakmicom pred praznim tribinama zbog isticanja zastava sa likom osuđenog Slobodana Praljka, kao i novčanom kaznom od 4500 KM (3000 KM zbog isticanja zastave, 1500 KM zbog pirotehnike).

Zanimljivo je bilo koliko se cijela bosanskohercegovačka javnost tada usuglasila te proglasila navedene klubove ni više ni manje nego fašističkim, dok u ovom slučaju javnost uopće ne reagira na isticanje poruka podrške osuđenom Mahmuljinu.

Disciplinska komisija NS BiH još nije izrekla kazne za posljednje kolo m:tel Premijer lige BiH, no ostaje vidjeti hoće li Željezničar biti kažnjen istom mjerom kao i Zrinjski i Široki, budući da se radi o skoro pa identičnim situacijama na koje je u hercegovačkom slučaju disciplinska komisija hitno reagirala.

Kopirati
Drag cursor here to close