dirnut podrškom

Stevo Nikolić: Ponosan sam, nikad ništa slično nisam doživio!

Sport / Nogomet | 27. 04. 2016. u 09:44 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako je bilo ikakve dvojbe oko toga tko je najveći ljubimac navijača mostarskog Zrinjskog, subotnja utakmica protiv Viteza otklonila je i nju.

Stevo Nikolić u čitavoj ovoj polusezoni bio je uglavnom na tribinama, jer ga je tamo, zbog velike konkurencije i kvote stranih igrača, slao trener Vinko Marinović.

U subotu protiv Viteza Nikolić se prvi put još od utakmice s Travnikom krajem prošle godine našao u sastavu prve momčadi. Sam njegov ulazak na stadion i odlazak na klupu propraćen je oduševljenim pljeskom, a kada ga je nakon sat vremena igre Marinović podignuo s klupe, navijači su se 'raspametili'!

Zrinjski je imao nepoželjnih 0:0 i trener domaćih htio je uvesti i trećeg napadača, Nikolića. Baš u tom trenutku Jasmin Mešanović je zabio i Marinović je Nikolića vratio na klupu.

No, navijači mu nisu dali, tražili su da uvede najboljeg strijelca momčadi iz prošle sezone, pa je trener 'popustio'. Stevo Nikolić je tako odigrao zadnjih pola sata. Nije postigao gol, ali je sretan i zbog prvog nastupa još od 28. studenog i utakmice s Drinom, no posebice zbog reakcije navijača.

'I dalje me drži ponos od te utakmice. Nikad nisam dobio ovakvu podršku. Navikao sam na njihovu podršku kada zabijem gol ili odigram dobro, ali ovakva reakcija navijača me zaprepastila' kaže za Sportske novosti Nikolić koji je još pod dojmovima subotnje utakmice.

'Nisam doživio ovakvo što, a i rijetko koji je igrač nešto slično doživio. Zaista sam dirnut i mogu samo reći da sam ponosan što sam član Zrinjskog i što imamo ovakve navijače'.

Mnogi simpatizeri Zrinjskog nisu mogli 'progutati' što takav napadač, treći strijelac Premijer lige svih vremena, mora na tribine. Ipak, u lideru Premijer lige vlada ogromna konkurencija, a zbog kvote stranaca i pravila da u ekipi mora imati trojicu U-21 nogometaša Marinović je prisiljen ostavljati neke igrače izvan sastava. To je teško padalo Nikoliću koji nije naviknuo biti u drugom planu, ali subotnja utakmica ga je, čini se, vratila u život.

'Svakako da je sada lakše. ovo mi je dalo energiju i veću volju na treninzima. Navijači mogu napraviti čuda'.

Nikolić ne zna hoće li konkurirati za sastav za derbi protiv Željezničara ni hoće li uopće zaigrati do kraja, ali namjerava učiniti sve što treba da pomogne svojoj momčadi osvojiti naslov. Bio bi mu to drugi sa Zrinjskim, četvrti u Premijer ligi i peti ukupno, jer bio je i prvak Mađarske s Debrecenom.

'Profesionalac sam i kakve god trener i ekipa imaju planove sa mnom, ja ću i poštivati. Trebamo sve učiniti da dođemo do naslova prvaka, jer ovaj klub, mi kao igrači i pogotovo navijači to zaslužujemo', zaključio je Stevo Nikolić u razgovoru za Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close