Nestašica profesionalaca

Statistika: Čak 12 ''žigosanih'' nedostajat će Barceloni u uzvratu protiv Napolija

Uz vratare Marc-Andrea Ter Stegena i Neta, pravo nastupa na Camp Nouu 18. ožujka imaju Junior Firpo, Semedo, Lenglet, Umtiti, Rakitić, de Jong, Arthur, Griezmann i Messi, dakako - ne bude li novih ozljeda.
Sport / Nogomet | 26. 02. 2020. u 17:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Barcelona je opterećena ozlijeđenim igračima

Nogometaši Barcelone u utorak su na San Paolu izvukli remi kod Napolija, ali uz dosta muke i nešto sreće.

Podsjetimo da su domaćini poveli u prvom poluvremenu fantastičnim golom Driesa Mertensa, da bi kasnije u drugom dijelu tek Antoine Griezmann zabio vrlo važan gol za Blaugranu.

Prva utakmica osmine finala pokazala je sve Barcine boljke ove sezone, a trener Quique Setien još uvijek se muči kako bi igračima prenio svoje ideje. Da stvar bude gora za nekadašnjeg trenera Betisa, uprava i bivši trener Ernesto Valverde nisu mu nimalo pomogli, naprotiv.

Nekoliko igrača je ozlijeđeno, a drugi su napustili klub ove zime, zbog čega će Barcelona za uzvrat na Campu Nou imati tek 12 spremnih seniorskih igrača, od čega su dvojica vratari.

Kad se pogleda kmoji igrači neće biti Setienu na raspolaganju, postavlja se ozbiljno pitanje šansi Barcelone da prođe dalje u Ligi prvaka.

U Napulju su kartone dobili Sergio Busquets (žuti) i Arturo Vidal (isključenje), što znači da zbog akumuliranih kartona neće nastupiti u uzvratu.

Njima treba pridodati ozljeđene Luisa Suareza, Ousmanea Dembelea i Sergija Roberta (koji se dotad eventualno i oporavi).

Kataloniju tijekom ove zime napustili Jean-Clair Todibo (Schalke), Moussa Wague (Nice), Carles Alena (Betis), Carles Perez (Roma) i Abel Ruiz (Braga).

Setien ne može na raspolaganju imati ni Martina Brathwaitea, koji ne može biti registriran za Ligu prvaka, te tako dolazimo do "12 žigosanih".

Foto: AS / Na treningu Barcelone sve izgleda u najboljem redu

Uz vratare Marc-Andrea Ter Stegena i Neta, pravo nastupa na Camp Nouu 18. ožujka imaju Firpo, Semedo, Lenglet, Umtiti, Rakitić, de Jong, Arthur, Griezmann i Messi, dakako - ne bude li novih ozljeda.

Gerard Pique je zbog ozljede napustio igru na San Paolu, ali se očekuje da će i on biti spreman za uzvrat.

 To znači da će Setien morati posegnuti za U23 igračima koji su također prijavljeni za Ligu prvaka, ali – osim Ansua Fatija – od njih nitko nije niti primirisao travnjaku najelitnijeg europskog nogometnog natjecanja.

Zbog ovoga su sinoć nakon utakmice upravu kritizirali i Ivan Rakitić te Sergio Busquets, pišu španjolski mediji.

„Nemamo dubinu na klupi, nažalost, jer se tako planirala sezona“, složan je dvojac senatora u Barcinoj svlačionici.

Stoga bi svoju šansu mogli dobiti neki igrači koje malo tko ponaje, odnosno imena kao što su Rey Manaj, Chumi, Kike Saveri, Hiroki Abe, Ferran Sarsanedas, Guillem Jaime, Ronald Araujo, Dani Morer, Sergio Akieme ili Alex Collado.

Kopirati
Drag cursor here to close