Vitruvian Figure

Stadion koji prima milijun gledatelja?

Naravno da je Pfeifferov koncept zanimljiv, ali ostaje pitanje kako bi sve to u stvarnosti izgledalo odnosno koliko je uopće izvodivo nešto ovako u praksi.
Sport / Nogomet | 21. 06. 2022. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok se u BiH još uvijek priča o postavljanju reflektora na stadionima, nove hibridne podloge, svijet naravno ogromnim koracima ide naprijed.

Tako se ovih dana pojavila maketa američkog umjetnika Paula Pfeiffera pod nazivom Vitruvian Figure, nastala još 2018. godine. Riječ je o stadionu koji bi svojom konstrukcijom osigurao primanje jednog milijuna gledatelja na utakmicu koja bi se na njemu odigrala.Najveći stadion u Europi trenutačno je Barcelonin Camp Nou na koji stane više od 99.000 navijača. Drugi je londonski Wembley, koji ima 91 tisuću sjedećih mjesta. Ipak, stadioni u SAD-u, Indiji, pa čak i u Sjevernoj Koreji mogu se pohvaliti službenim kapacitetima koji prelaze granicu od 100 tisuća.

Razni svjetski sportski portali raspisali su se o uistinu impresivnoj ideji, koja se u podosta manjem obliku ponudila očima zainteresiranih. Pfeiffer je umjetnik koji inače često eksperimentira sa sportom, no ova ideja ga je u sportske medije dovela više nego ikad prije. Naravno da je Pfeifferov koncept zanimljiv, ali ostaje pitanje kako bi sve to u stvarnosti izgledalo odnosno koliko je uopće izvodivo nešto ovako u praksi.

Kopirati
Drag cursor here to close