Dobar, loš, Otamendi

Sreća da je najužasniji igrač ispao sa Svjetskog prvenstva!

Ovo nije bio jedini takav slučaj u kojem Otamendi protivničkog igrača napucava loptom. Učinio je to i Ivanu Rakitiću na utakmici Argentina - Hrvatska, također iz sportske i igračke nemoći da popravi stvari glede rezultata svoga tima.
Sport / Nogomet | 02. 07. 2018. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako je Lionel Messi jedan od najomiljenijih i najcjenjenijih nogometaša među vlastitim kolegama, onda se za jednog drugog reprezentativca Argentine s pravom može kazati kako je grozan i odvratan u svome ponašanju.

Njemački Bild piše kako su Messiju mnogi igrači francuske reprezentacije pružili utjehu nakon utakmice osmine finala u kojoj su Tricolori bili bolji (4:3), što je uistinu zaslužena pažnja prema takvom majstoru.

Međutim, za Nicolasa Otamendija, kojeg nazivaju najužasnijim igračem, kažu kako je prava sreća što ga više nema na Mundijalu.

Otamendi je pored svih grubosti na utakmici protiv Francuske, vrhunac svoje ''kulture'' pokazao u trenutku kad je punom snagom šutirao loptu u tijelo Pogbe, koji je prethodno od strane Mercada oboren na travnjak. Svu nervozu je branič Argentine na taj nedostojan način iskalio na kolegi iz suprotnog tabora, koji čak i ne može vidjeti što mu se sprema u trenutku dok leži na tlu.

Dakako, ovo nije bio jedini takav slučaj u kojem Otamendi protivničkog igrača napucava loptom. Učinio je to i Ivanu Rakitiću na utakmici Argentina - Hrvatska, također iz sportske i igračke nemoći da popravi stvari glede rezultata svoga tima.

U oba slučaja Otamendi je dobio žuti karton, iako se po pravilima to tretira kao namjerno udaranje protivnika, što bi trebalo biti sankcionirano isključenjem.

Treći slučaj njegova odvratnog ponašanja zbio se u trenutku dok je Giroudu ukazivana pomoć nakon jednog prekršaja nad ovim francuskim napadačem. Otamendi je uzeo bocu s vodom, s namjerom da popije, ali je ustvari poprskao Girouda po licu! Kad se ne bi radilo o Otamendiju, još bi se moglo pomisliti kako se to slučajno dogodilo.

Nogometni put Nicolasa Otamendija započeo je u argentinskom Velez Sarsfieldu, odakle je 2010. godine za četiri milijuna eura prešao u FC Porto. Potom ga je 2014. FC Valencia kupila za 12 milijuna, da bi ga godinu dana kasnije prodala u ManCity za 44,5 milijuna.

Otamendi je u 94 nastupa u Premier ligi zaradio 27 žutih kartona, ali nijednom nije isključen. Zapravo je u karijeri samo jednom dobio crveni karton. Bilo je to 2015. na utakmici protiv Athletic Bilbaoa, kada je napravio naročito grub prekršaj.

 

Kopirati
Drag cursor here to close