Nakon poraza u Londonu

Srečko Katanec napušta klupu Slovenije

“Budućnost slovenačke reprezentacije? Bez Srečka Kataneca. Vodit ću nacionalni tim još u nedjelju u utakmici protiv Škotske“, kazao je Katanec.
Sport / Nogomet | 06. 10. 2017. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srečko Katanec, proslavljeni bivši reprezentativac SFR Jugoslavije, trenutno izbornik Slovenije najavio da će reprezentaciju svoje domovine voditi još u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo protiv Škotske, a potom napustiti posao.

Slovenci su u četvrtak uvečer nesretno poraženi u Londonu od Engleske rezultatom 0:1. Presudio im je sjajni Harry Kane pogotkom u sudačkoj nadoknadi, pošto je isteklo 90 minuta.

Time je Slovenija izgubila i teoretske šanse da se domogne barem dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Rusiji.

“Budućnost slovenačke reprezentacije? Bez Srečka Kataneca. Vodit ću nacionalni tim još u nedjelju u utakmici protiv Škotske“, kazao je Katanec nakon poraza na Wembleyju za slovenačku državnu televiziju, javlja Anadolija.

Za Kataneca je ovo drugi mandat na poziciji izbornika Slovenije. Tijekom prvog koji je trajao od 1998. do 2002. godine kada je svoju zemlju odveo na EURO 2000 u Nizozemskoj i Belgiji, a zatim i na Svjetsko prvenstvo 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji. Nakon Mundijala je podnio ostavku. Drugi put je na klupu Slovenaca sjeo 2013. godine i uspio je stići do dodatnih kvalifikacija za EURO 2016, ali je u njemu eliminiran od Ukrajine.

Slovenački mediji već su krenuli u potragu za Katanecoim nasljednikom, a prema njima najviše šansi ima Matjaž Kek, aktualni trener hrvatskog prvaka Rijeke. Zanimljivo Kek je već bio izbornik Slovenije koju je 2010. godine odveo na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Kopirati
Drag cursor here to close