Veliki projekt

Srbija u Beogradu gradi Nacionalni stadion kapaciteta preko 50.000 mjesta

Sport / Nogomet | 15. 12. 2015. u 15:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Beograd ponudio je nekoliko lokacija za izgradnju Nacionalnog nogometnog stadiona Srbije, a najboljim rješenjem ocjenjuje se lokacija na Novom Beogradu, odnosno u naselju Ivan Ribar, istaknuli su iz Nogometnog saveza Srbije (NSS) na današnjoj beogradskoj konferenciji o temi "Ekonomija sporta i gradnja nacionalnih i klupskih stadiona“.

"Nacionalni stadion Srbije neće imati atletsku stazu i bit će multifunkcionalnog kapaciteta više od 50.000 sjedećih mjesta i svih pogodnosti. Izgradnjom Nacionalnog stadiona Nogometni savez Srbije bi mogao konkurirati i za organizaciju najvećih europskih natjecanjaa, finala Lige prvaka, finala UEFA Europa lige ili UEFA Super Cupa“, rekao je Nebojša Ivković, glavni tajnik NSS, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) dodao:

Stadion će biti na raspolaganju i svim srpskim klubovima u UEFA natjecanjima.

Kako je naglašeno na konferenciji, stručne službe Europske nogometne asocijacije (UEFA) pružit će ekspertsku pomoć NS Srbije nakon što se uskoro i definitivno odredi lokacija za gradnju Nacionalnog stadiona, kojeg će većinom financirati država Srbija.

Iz UEFA-e će predložiti i idejno rješenje usklađeno sa praksom izgradnje nacionalnih stadiona u Europi.

Prvi Nacionalni stadion u našoj regiji izgrađen je 2011. godine u Skoplju (na mjestu nekadašnjeg Gradskog stadiona). Moderna "Arena Filip II Makedonski“, kapaciteta 32.580 sjedećih mjesta, Vladu Makedonije koštala je 55 milijuna eura. Na ovom stadionu bit će odigrana utakmica UEFA Super Cupa 2017. godine, piše Agencija Anadolija.

Kopirati
Drag cursor here to close