NK Travnik

''Sramotno je da na ishode utakmica izravno utječu pojedinci i sumnjivi dogovori''

Sport / Nogomet | 17. 04. 2017. u 07:50 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Travnika poraženi su od Zvijezde iz Gradačca u 22. kolu Prve lige Federacije rezultatom 2:0.

Prema mišljenju kluba sa Pirote, ovaj susret odlučio je glavni sudac Mirza Kazlagić, zbog čega su ''Veziri'' izdali i priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

"Stručnom analizom utakmice, zaključili smo da je naš klub drastično oštećen sudačkim odlukama glavnog sudac Mirze Kazlagića koji je na ovaj način izravno utjecao na rezultat utakmice, ali i daljnji razvoj ovog natjecanja. Sportska javnost je upoznata da do sada nismo komentirali suđenje iako je bilo dosta nepravilnosti na utakmicama koje smo igrali u gostima, ali i na domaćem terenu.

Ipak, bili smo stava da svatko treba raditi svoj posao, čvrsto vjerujući da se odluke donose na bazi relevantnih činjenica. Nismo se žalili na suđenje ni u prvom dijelu prvenstva gdje su se, u najmanju ruku, diskutabilne sudačke odluke na našu štetu događale iz kola u kolo. Od samog početka utakmice u Gradačcu, sudac Kazlagić nam je, još jednom, dao do znanja da će upravo on biti glavni akter ovog susreta.

Dva crvena kartona za igrače Travnik, isključenje oba pomoćna trenera, dva dosuđena jedanaesterca za domaćina, poništen pogodak s kojim smo poveli u prvom poluvremenu i teška ozljeda napadača Zukića su čvrst dokaz da je Kazaglić odgovoran za poraz naše momčad u Gradačcu, ali i za događanjima koja će se odigrati u sljedećim kolima.

Ovo je kap koja je prelila čašu pa pozivamo rukovodstvo Saveza da hitno uvede red u Prvu ligu Federacije, da se odmah provede istraga o događanjima na terenima, ali i izvan terena, također da se provede hitna istraga o načinu delegiranja službenih osoba i osobama koje vrše to delegiranje. Krajnje je vrijeme da se prestane s praksom lošeg suđenja i providnog favoriziranja pojedinih momčadi. Uvjeravamo vas da je imidž NS FBiH i Prve lige Federacije jako loš i da većina ljubitelja nogometa unaprijed zna gdje će ko pobijediti i kako će se koja utakmica odigrati. Upravo zbog toga, najviše trpe klubovi koji gube sponzore i gledatelje zbog kojih igramo.

Postavlja se pitanje je li ova liga igra samo za određene sudce i pojedince koji se bogate dok sve malobrojniji gledatelji bivaju izigrani, a igrači iskorišteni i tretirani na najgori mogući način.

NK Travnik apelira da se pitanje osvajača Prve lige FBiH riješi na nogometnim terenima u poštenoj i 'fair' igri. Sramotno je da na ishode utakmica izravno utječu pojedinci i sumnjivi dogovori. Pozivamo čelnike Nogometnog saveza FBiH da što prije urede ovu ligu i naprave je vrijednom natjecanja.

Uprava Kluba će u ponedjeljak imati hitnu i izvanrednu sjednicu na kojoj će biti razmatrana trenutna situacija u Prvoj ligi FBiH i donesene odluke koje će odrediti naše daljnje korake po pitanju ovog natjecanja", navodi se u priopćenju Nogometnog kluba Travnik.

Kopirati
Drag cursor here to close