BLJESAK PODCAST | SPORT CENTAR # 11

SPORT CENTAR PODCAST: Saša Papac: Moj idol je bio Semir Tuce

Na Ibrox je stigao 2006. iz bečke Austrije i to na inzistiranje francuskog stručnjaka Paula Le Guena, koji je u istom prijelaznom roku preuzeo Rangers i osim Papca sa sobom doveo još deset novih igrača. Francuz je ostao kratko, Papac šest sezona...
Sport / Nogomet | 03. 06. 2022. u 10:24 Bljesak.info
SPORT CENTAR #11 | SAŠA PAPAC

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njega nikada nije bilo previše u medijima. Nekako uvijek miran, tih, pa čak i na terenu nikada nije želio biti glavna "faca". Bez obzira je li u pitanju klub ili reprezentacija. A nije igrao malo i nije igrao slabo. naprotiv, kroz igračku karijeru Saša Papac izgradio je status prije svega legende Glasgow Rangersa, kluba u kojem su igrali Gascoigne, Brian Laudrup, Stewart McCall, Mark Hateley, Ally McCoist, Caniggia, Pršo, mnogi drugi.

Na Ibrox je stigao 2006. iz bečke Austrije i to na inzistiranje francuskog stručnjaka Paula Le Guena, koji je u istom prijelaznom roku preuzeo Rangers i osim Papca sa sobom doveo još deset novih igrača. Francuz je ostao kratko, iz te skupine igrača samo je kasnije ostao Saša. Punih šest sezona.Kroz tih šest sezona, sa Rangersima će Saša osvojiti osam trofeja – tri naslova prvaka, sva škotska kupa, dva Liga kupa. 2008. godine Rangersi su igrali finale Kupa UEFA u kojem su poraženi od Zenita.

Video: SAŠA PAPAC I SEMIR TUCE

Naravno da je kroz sve te godine Papac ostavio dubok trag i postao legenda kluba. Zato i danas svakih nekoliko mjeseci otputuje u Glasgow kako bi družio sa bivšim suigračima, odigrao neku revijalnu utakmicu, neku pogledao. Kada se počeo baviti nogometom, kao dječak u Veležu nije ni slutio da će njegov put ići u tom pravcu. Saša ali i većina njegovih vršnjaka idole je tražila u "starijoj raji" koja je igrala u Veležu. Njegov je bio Semir Tuce. Legendarno lijevo krilo. Papac nije završio u napadu, već u obrani.

Igrao je Saša za mlađe reprezentativne selekcije, nakon toga upisao 39 nastupa za onu kako se to kaže "A" selekciju prije nego što će se od iste oprostiti 28. veljače 2012. godine, utakmica protiv Brazila je bila ona posljednja.

Kasnije će biti član stručnog stožera reprezentacije za mandata Mehmeda Baždarevića, kao glavni skaut. Jedno vrijeme je obavljao i ulogu direktora Željezničara. Danas vrijeme uglavnom provodi sa svojom obitelji.

Kako kaže oni su puno trpili u vrijeme kada je on igrao. Uz gledanje utakmica, ribolov je sport broj dva. A pored vode je čini se jednako uspješan kao što je to bio na terenu. Nije bilo namjerno, jednostavno se tako dogodilo. Saša Papac je bio gost jedanaestog izdanja Podcasta Sport Centar portala Bljesak.info.

Pričali smo o njegovoj karijeri, Rangersima, reprezentaciji, idolima, na kraju smo završili na ribolovu.

Kopirati
Drag cursor here to close