Kristalnih 11

SPNBiH bira najbolje iz Premijer lige BiH 23. svibnja

Osnivač Sindikata profesionalnih nogometaša u BiH Aldin Đidić izjavio je da je ponosan što uspijevaju i treću godinu zaredom organizirati izbor najboljih pojedinaca Premijer lige BiH u sezoni.
Sport / Nogomet | 20. 04. 2019. u 13:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat profesionalnih nogometaša u BiH (SPNBiH) i ove godine organizira manifestaciju ''Kristalnih 11'', koja će biti održana 23. svibnja u Sarajevu.

Osnivač Sindikata profesionalnih nogometaša u BiH Aldin Đidić izjavio je da je ponosan što uspijevaju i treću godinu zaredom organizirati izbor najboljih pojedinaca Premijer lige BiH u sezoni.

''Ove godine u skladu s razvojem naše organizacije želimo napraviti iskorak. Prijenos manifestacije bit će uživo na Sport Klubu i čitava regija će gledati i sliku iz sarajevske Vijećnice, gdje ćemo saznati koji su to najbolji pojedinci u sezoni'', rekao je Đidić.

Glasovanje za izbor najboljih počinje već idućeg tjedna, a igrači svakog premijerligaškog kluba svojim glasovima izabrat će najbolju jedanaestorku, igrača, mladog igrača, trenera, a bit će proglašene i najbolja trenerica i igračica Premijer lige BiH za žene.

Đidić je naveo da predstavnici sindikata redovno posjećuju utakmice širom Bosne i Hercegovine i razgovaraju s igračima, a posebno im je drago što je prvenstvo neizvjesno, kako u borbi za vrh i mjesta koja vode u Europu, tako i za ostanak.

''Bitno nam je da integritet natjecanja bude sačuvan i vjerujemo da će sve utakmice do kraja ove sezone završiti samo i isključivo u vrhunskom sportskom nadmetanju'', dodao je Đidić.

Kada su u pitanju tekuće aktivnosti Sindikata, Đidić je naglasio da ta organizacija igrače stavlja na prvo mjesto.

''U neprestanoj smo razmjeni informacija i terenskih obilazaka. Trenutno finaliziramo prijedlog izmjena pravilnika o statusu i transferu igrača, kao i tipskog ugovora za igrače profesionalce. Kada završimo taj proces, obratit ćemo se nadležnom savezu, kao i entitetskim i županijskim savezima, kako bi započeli izmjenu određenih regulativa koje stavljaju igrače u podređeni položaj'', kazao je Đidić.

Istaknuo je da su prije nešto više od mjesec dana završili iscrpljujući proces izvještavanja o svom radu prema matici - krovnim svjetskim sindikatom FIFPRO te da su prvi komentari pozitivni.

''Drago mi je što je naš rad prepoznat, i veliki napori koji ulažemo svaki dan. Također, takvo mišljenje imaju i naši regionalni partneri, organizacije koje se bave istom djelatnošću iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije, a upravo smo s njima organizirali jedan jako bitan sastanak u Sarajevu, gdje smo otvoreno razgovarali o problemima u razvoju nogometa u našim državama. Drago nam je bilo ugostiti istinske prijatelje bh. nogometa i naše organizacije'', dodao je Đidić, priopćeno je iz Sindikata profesionalnih nogometaša u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close