Serie A

Spezia šokirala vodeći Milan svladavši ih 2:0

Spezia je u potpunosti nadigrala renomiranijeg suparnika te do zaslužene pobjede stigla golovima Maggiorea (56) i Bastonija (67), a oba puta asistent je bio Estevez.
Sport / Nogomet | 13. 02. 2021. u 23:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spezia, novak u prvoj talijanskoj nogometnoj ligi,  svladala je u susretu je 22. kola na svom terenu vodeći Milan sa 2:0 (0:0).

Spezia je u potpunosti nadigrala renomiranijeg suparnika te do zaslužene pobjede stigla golovima Maggiorea (56) i Bastonija (67), a oba puta asistent je bio Estevez.

Argentinac se u 56. minuti "prošetao" kroz obranu Milana i potom ostavio loptu Maggioreu koji je s pet metara pogodio nebranjenu mrežu.

Nešto kasnije Estevez je izveo slobodni udarac sa samog ruba kaznenog prostora s lijeve strane, dodao Bastoniju koji je snažnim udarcem svladao Donnarummu.

Martin Erlić odigrao je čitav susret za Speziju koja je ovom pobjedom skočila na 14. mjesto sa 24 boda, koliko imaju i 12. Udinese, 13. Bologna i 15. Benevento.

Mario Mandžukić ušao je u igru za Milan u 64. minuti te je u sudačkoj nadoknadi imao najbolju priliku za svoju momčad, ali je glavom s pet metara pucao pored gola, dok Ante Rebić zbog ozljede nije konkurirao za nastup.

Milan je tako ostao na 49 bodova, dva više od drugoplasiranog gradskog suparnika Intera koji će imati priliku preuzeti vrh ljestvice ukoliko u nedjelju kao domaćin svlada Lazio.

Ranije u subotu je Napoli kao domaćin svladao branitelja naslova Juventus sa 1:0 (1:0). Jedini pogodak na utakmici postigao je Insigne u 31. minuti iz kaznenog udarca kojega je skrivio Chiellini.

U prvoj utakmici subotnjeg programa Torino i Genoa su igrali 0:0. U petak su igrali Bologna - Benevento 1:1.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close